Hoe draag je crop tops zonder dat het te bloot is?

21.04.2021 17:28
verliefd op de juf van kind verboden terrein Beeld: Getty Images

Ook dit seizoen zijn crop tops weer helemaal hot en happening. En heus niet alleen voor de afgetrainde fitgirls met een size zero: de crop top is er voor iedereen. 

Het klinkt misschien als een ver van je bed show, die crop top. Snappen we, want je geeft toch een stuk bloot van jezelf. Vooral als je wat ouder bent begrijpen we heel goed dat je deze trend liever aan je voorbij laat gaan. Maar als je wat jonger bent kan de crop top een ware toevoeging zijn aan je outfit – ook met een maatje meer.

Hoe draag je crop tops zonder dat het te bloot is?

#1 Draag er een blazer over. Over stijlvolle combinaties gesproken: wist je dat de crop top het ontzettend goed doet onder een blazer? Zo houd je het dus hartstikke classy en stijlvol, zonder dat je het gevoel krijgt dat je te veel van jezelf blootgeeft (letterlijk). 

#2 Laat een klein randje buik zien. Of geen buik. Als je onzeker bent over je buik zijn er ook crop tops die iets langer vallen, zelfs tot over je broek. Zo heb je alsnog het gevoel van een crop top, maar laat je eigenlijk maar heel weinig huid zien.

#3 Draag er iets onder met een hoge taille. Een tip die je misschien al wist, maar we noemen ‘m toch nog maar even: draag altijd een hoge taille als je aan de crop top gaat. Anders krijg je het gevoel van Britney Spears uit de 00’s, en dat is waarschijnlijk het laatste waar je op zit te wachten.

#4 Ga voor kwaliteit. Voor welke crop top je ook gaat: simpel of met ruches, met kant of met lange mouwen: de fout die veel mensen maken als ze een crop top aanschaffen, is de kwaliteit van de stof. Zorg er altijd voor dat je voor een dikkere stof gaat die vooral niet doorschijnt. Zo voorkom je ook dat je look een ‘goedkope’ uitstraling krijgt.