In samenwerking met Kek Mama

5x zo blijft het gezellig op de achterbank

02.04.2019 12:58

Jullie zijn een dagje uit geweest met het hele gezin en maken de dag natuurlijk af in het favoriete restaurant van de kinderen. Dikke pret en reuze gezellig, maar soms is het laatste stukje van de terugweg voor de achterbank best pittig. Zo blijft het gezellig achter in de auto!

1. Zing lekker mee

Doe de radio aan, stream muziek via je telefoon of gooi er een ouderwetse cd in en zing met z’n allen lekker mee. Om te voorkomen dat ‘De wielen van de bus’ vijf keer achter elkaar gedraaid gaat worden, mag iedereen om de beurt een liedje kiezen. Je dochter gaat voor K3, je zoon voor Dirk Scheele en wat wordt jouw favoriet om mee te blèren?

 

2. Doe een spelletje

Dreigt achterin de verveling toe te slaan? Niets leidt de aandacht van je kinderen zo snel af als met het hele gezin – minus de chauffeur – een spelletje doen. Ga de strijd aan met auto-klassiekers als ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’, ‘Ik ga op reis en ik neem mee’ en natuurlijk de all time favourite: het kentekenplaatspel, waarbij jullie zo veel mogelijk woorden proberen te maken van de letters van de kentekenplaat van de auto voor of naast jullie. 

 

3. Zet een luisterboek op

Een hele dag spelen en lol maken, maakt hongerig. Onderweg naar huis maken jullie de kinderen nog even extra blij door de stoppen bij McDonald’s. Om dit laatste stukje in de auto nog leuker te maken, zet je een Happy Meal luisterboekje op. Vanaf 8 april zijn deze luisterboekjes in de McDonald’s-app beschikbaar. Leef mee met de spannende avonturen van de Boomtop-tweelingen. Met een tijdmachine gaan zij terug naar het tijdperk van de dinosaurussen. Het was nog nooit zo stil op de achterbank…

 

4. Laat ze tekenen

De meeste kinderen zijn gek op tekenen. Het is alleen niet zo handig om met viltstiften in de weer te gaan op de achterbank: ze rollen continu onder de stoelen waarna jij je in allerlei bochten moet wringen of ze op te pakken, of er komen vlekken op de autobekleding. Beter is het om voor ieder kind een magisch tekenbord in de auto te leggen. Tekenen, vegen en weer iets nieuws bedenken.

 

5. Even op de tablet

Vooruit dan maar weer. Wat voor ons vroeger de walkman was, is de tablet voor de kinderen van nu. Koptelefoon op en even lekker je eigen dingetje doen tot de autorit er weer op zit.