In samenwerking met Kek Mama

4x de leukste dagjes uit (waar je gegarandeerd trek van krijgt!)

11.04.2005 09:20

De paden op, de lanen in! Het mooie weer staat voor de deur, en dat betekent dat we er gezellig op uit gaan met het hele gezin. Lekker samen actief zijn, en daarna de dag goed afsluiten in het favoriete restaurant van de kinderen. Van deze vier uitjes krijgen jullie gegarandeerd trek!

1. Loop een blotevoetenpad

Het schijnt hartstikke gezond en ontspannend te zijn: buiten rondlopen op blote voeten. Dus schop jullie schoenen uit en volg een blotevoetenpad. Een van de bekendste routes-zonder-schoenen van Nederland is het pad van het Hof van Twello (in het Gelderse Twello). Hier banjeren jullie over gras, door modder, een leemkuil, een moeras en een ondiepe gracht. Even op adem komen? Er is een fijne yogaweide om uit te blazen.

 

2. Bezoek een natuurspeeltuin

In een natuurspeeltuin kunnen kinderen helemaal los gaan in hun spel. of ze nou piraat, vader en moedertje of tikkertje spelen. Aanrader: in Almere, bij Stadslandgoed De Kemphaan, vind je het Zuiderzeespeelbos. Hier kan alles: er is water met een halfgezonken schip, eilandjes en een trekpontje. Er kan geklommen, gekleuterd en gekliederd worden. Ook leuk: samen een hut bouwen.

 

3. Draai mee op een boerderij

Zin om de handen uit de mouwen te steken? Draai dan een dagje mee op een boerderij, bijvoorbeeld bij Boerderij Eben Haezer in Staphorst. Haal hier jullie ‘boerenhulpdiploma’, waarbij jullie onder de deskundige begeleiding van boer Wout meedraaien in het boerenleven. Oftewel: de koeien uit de wei halen, kalfjes voeren, kippen eten geven, de koeien melken én jawel: rijden op de trekker. 

 

4. Waag je aan wadlopen

Vanuit Noord-Holland (Hippolytushoef om precies te zijn) kun je gaan wadlopen op het voormalig eiland Wieringen. Stap op de rondvaartboot, kijk goed of jullie zeehondjes kunnen spotten en maak vervolgens onder leiding van een gids van De Groot Recreatie een wandeltocht door de modder. 

 

En tot slot…

Na zo’n dag vol actie en avontuur stappen jullie met gezonde trek weer in de auto. Aan alle goeds komt een eind, maar zo’n gezellg uitstapje wordt extra leuk afgesloten door op de terugweg te stoppen bij McDonald’s. Dit laatste ritje – met een vermoeide, hongerige kroost op de achterbank – blijft gezellig als je een van de luisterboekjes afspeelt die nu verkrijgbaar zijn in de McDonald’s app. Je kinderen luisteren ademloos naar de belevenissen van de Boomtop-tweelingen, die met een tijdmachine terugreizen naar het dinosaurustijdperk. Van hun Happy Meal smikkelen ze daarna in recordtempo.