Beeld: Getty
Beeld: Getty

Het aantal auto-ongelukken daalt, maar de hoeveelheid fietsongevallen blijft hetzelfde. En dat moet beter, zeker voor kinderen die dagelijks naar hun school of sportclub fietsen, vindt Safe2Bike.

Daarom bedachten ze een speciale fietsbel met bijbehorende app. De GPS in de telefoon houdt bij waar je kind fietst en of hij of zij een gevaarlijk kruispunt nadert. Ongeveer 30 meter van tevoren wordt het lampje rood en begint de fietsbel te trillen. Zo weet je kind precies wanneer-ie even extra goed moet opletten.  

 

Verkeersveiligheid

De fietsbel wordt nog getest en is nog niet te koop, maar de verwachting is wel dat de gadget enorm gaat helpen bij de verkeersveiligheid. In de video hieronder kun je de hele reportage zien.

Saar Koningsberger stuurt haar dochter Scottie deze week voor het eerst naar de opvang. Spannend, dus propt ze haar eigen agenda helemaal vol. Ze is druk met de voorbereidingen voor haar nieuwe bedrijf, moet naar het ziekenhuis voor een controle en loopt te stoeien met de Maxi-Cosi. 
 


Saar heeft haar operatie achter de rug en voelt zich weer goed. Gelukkig maar, want ze moet deze week naar een bruiloft. Dochter Scottie gaat die avond voor het eerst bij oma logeren. En dat is voor Saar niet makkelijk.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >