Beeld: Getty
Beeld: Getty

Het aantal auto-ongelukken daalt, maar de hoeveelheid fietsongevallen blijft hetzelfde. En dat moet beter, zeker voor kinderen die dagelijks naar hun school of sportclub fietsen, vindt Safe2Bike.

Daarom bedachten ze een speciale fietsbel met bijbehorende app. De GPS in de telefoon houdt bij waar je kind fietst en of hij of zij een gevaarlijk kruispunt nadert. Ongeveer 30 meter van tevoren wordt het lampje rood en begint de fietsbel te trillen. Zo weet je kind precies wanneer-ie even extra goed moet opletten.  

 

Verkeersveiligheid

De fietsbel wordt nog getest en is nog niet te koop, maar de verwachting is wel dat de gadget enorm gaat helpen bij de verkeersveiligheid. In de video hieronder kun je de hele reportage zien.

Saar Koningsberger geeft toe: de kledingkast van Scottie barst bijna uit z'n voegen en toch blijft ze kopen voor haar dochter. 'Sinds ik haar heb, bestel ik zo veel. Ondanks dat ze er snel uitgroeit denk ik: 'Hebben, hebben, hebben!'.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Bobbi en Mark hebben een topweek achter de rug met als één van de hoogtepunten de tweede verjaardag van zoon Brandon. De kers op de taart? Hét cadeau, waar de kleine man dolgelukkig mee is. “We mogen het niet eens aanraken."

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >