Beeld: Getty
Beeld: Getty

Het aantal auto-ongelukken daalt, maar de hoeveelheid fietsongevallen blijft hetzelfde. En dat moet beter, zeker voor kinderen die dagelijks naar hun school of sportclub fietsen, vindt Safe2Bike.

Daarom bedachten ze een speciale fietsbel met bijbehorende app. De GPS in de telefoon houdt bij waar je kind fietst en of hij of zij een gevaarlijk kruispunt nadert. Ongeveer 30 meter van tevoren wordt het lampje rood en begint de fietsbel te trillen. Zo weet je kind precies wanneer-ie even extra goed moet opletten.  

 

Verkeersveiligheid

De fietsbel wordt nog getest en is nog niet te koop, maar de verwachting is wel dat de gadget enorm gaat helpen bij de verkeersveiligheid. In de video hieronder kun je de hele reportage zien.

Heb je een peuter, dan kun je er donder op zeggen dat-ie alles wat hij tegenkomt in zijn mond wil stoppen. Of in z’n neus, zoals het Amerikaanse jochie Jayce deed. Onmogelijke opgave om het er zonder drama uit te krijgen, zou je denken. Dat geldt echter niet voor vader Josh: die bedacht deze geniale oplossing – en ach, het snot nam hij maar op de koop toe.


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

In huize Eden-Laurenz zitten Mark en Bobbi niet stil: de twee gaan op barista-cursus om de ene na de andere goddelijke cappuccino te kunnen maken - en dat is zo makkelijk nog niet. Wel nuttig, want door de doorkomende kiezen van Brandon (lees: slapeloze nachten) kunnen ze wel een goeie bak gebruiken.

Bron: LINDA.tv

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >