‘Met dit speelgoed is mijn dochter (3) uren zoet’

20.11.2021 09:02
speelgoed dochter lisa

Van speeltuinen en voorleesboeken tot kindvriendelijke restaurants: elke week deelt een moeder van de Kek Mama-redactie haar favoriete tips. Dit keer: het favoriete speelgoed van Bobbi, de driejarige dochter van beeldcoördinator Lisa van Hal.

Erg trouw is Bobbi niet aan haar speelgoed. Soms kijkt ze een hele tijd niet naar iets om, om er vervolgens weer een paar maanden achter elkaar intensief mee te spelen. Toch zijn er een paar items die altijd favoriet blijven: 

 

IJskraam

Deze ijskraam is de grote hit hier in huis. Bobbi speelt er dagelijks mee en alle kinderen die hier op bezoek komen, storten zich er ook meteen op. Door de bolletjes op het hoorntje te scheppen, leert ze meteen de kleuren en tellen. 

Ja, ik wil deze leuke ijscokar

 

Stickerboek

Bobbi is dol op knutselen, maar stickerboeken blijven toch favoriet. Het liefst stickers met dieren of glitters. Veel glitters. We hebben ooit een vlucht van acht uur lang met Bobbi gemaakt en met dank aan een stapel stickerboeken was dat heel goed te doen. Soms moet ik er her en der weleens eentje ergens af peuteren, maar dat neem ik voor lief.  

Bestel het stickerboek

 

Lees ook
Dit zijn dé musthaves voor je LEGO-uitzet >

 

Kapla

Een doos vol met houten latjes. Het lijkt niet erg spannend, maar Bobbi vindt het helemaal fantastisch. Samen met haar vader bouwt ze de mooiste en hoogste torens en zelf verzint ze de meest bijzondere bouwsels. Zo leuk om te zien hoe creatief ze hiermee is.  

Dit zal mijn kind geweldig vinden

 

Stokpaard

Het voelde een beetje ouderwets om Bobbi een stokpaard te geven en in eerste instantie keek ze er ook niet echt naar om, maar inmiddels hebben zij en haar paard al de nodige kilometers afgelegd. Extra leuk dat haar buurmeisjes ook een stokpaard hebben en ze dus regelmatig achter elkaar over het grasveld aan hobbelen. 

Dit stokpaard wil ik bestellen

 

Prinsessenjurk

Het liefst loopt Bobbi er elke dag bij alsof ze zo uit een sprookje is komen lopen. Het begon met één prinsessenjurk, maar inmiddels begint haar collectie serieuze vormen aan te nemen. 

Koop de jurk hier

 

Speelgoedhond

Dit hondje is echt Bobbi’s maatje. ‘Ollie’ sleept ze overal mee naar toe en hij wordt hier thuis flink in de watten gelegd. Inmiddels blaft-ie niet meer, maar daar zijn wij (nadat-ie een keer ’s nachts uit zichzelf geluid begon te maken) persoonlijk niet heel rouwig om. 

Ja hoor, ik zie mijn kind er al helemaal mee lopen

 

 

Meer Editor’s Favorites? Elke zaterdag publiceren we een nieuwe lijst met tips.