Oranje Boven: 9x koninklijke namen voor jouw prins of prinses

25.04.2024 05:00
liever verwend dan verwaarloosd verwennen kinderen Beeld: Getty Images

De keuze uit babynamen is royaal. Voor een Koninklijke hoef je echt geen blauw bloed te hebben. 10x de mooiste babynamen voor jouw prins of prinses.

Willem

Vernoemd naar onze koning: Willem-Alexander. Willem betekent ‘wilskrachtige beschermer’.

Alexander

Zonder Willem ook geen Alexander. Alexander betekent ‘beschermer’, ‘helper’ en ‘verdediger’. Zeker zo leuk: Alex, ook voor een meisje. Of doe het zoals de royals: noem je prinses Alexia.

Floris

Naast een koninklijke naam (Prins Floris, zoon van prinses Margriet) is Floris ook nog eens een echte lentenaam. Floris betekent namelijk ‘bloeiend’.

George

Oorspronkelijk betekent de naam ‘boer’, dus daar is weinig prinserigs aan. Maar dat moet je maar niet aan Prince George vertellen. Als je direct denkt aan het irritante broertje van Peppa Pig, is het misschien niet jouw naam. Anders: hartstikke leuk.

Lees ook – ‘De populairste jongensnamen in 2024’ >

Emma

Emma staat al jaren in de top vijf meisjesnamen in Nederland. Afgelopen jaar stond ‘ie op nummer vier, in 2022 nog op nummer één. Emma betekent ‘machtig’, ‘groots’ en ’trouw’.

Eloïse

Très chic, is deze Franse meisjesnaam. Betekent niet: gravinfluencer. Betekent wel: ‘beroemde strijder’, ‘gezond’ en ‘zon’.

Pippa

Vooruit: royal is ‘ie niet, aangezien de zus van prinses Kate geen lid is van het koningshuis… maar dat maakt ‘m niet minder mooi. Pippa is een Griekse naam en betekent ‘liefhebber van paarden’. Ook leuk: Pip. Of voor een jongen: Philip. Meerdere royals heten zo.

Lizzy

Afgeleid van Elizabeth, de naam van inmiddels overleden Queen. De betekenis van de naam is ‘God is mijn eed’. Ook leuk: Liz.

Julia

Afgeleid van Juliana, onze vroegere koningin en de moeder van Beatrix. De naam betekent ‘de jeugdige’. ‘gewijd aan Jupiter’ en staat op nummer één in de lijst populaire meisjesnamen.

Lees hier verder voor meer prinsheerlijke nameninspiratie.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.