In samenwerking met Kek Mama

Lekker fris gezicht

27.07.2014 15:23

Kek Mama i.s.m. Vichy

Een plens water in je gezicht werkt verfrissend, maar er is meer nodig om je huid goed te verzorgen. Margriet van der Klugt is huid- en haarexpert  bij Vichy en beantwoordt  vragen over huidverzorging.

1. Huidtypes

Janneke: Er liggen soms wel tien soorten crèmes in het schap van de drogist. Hoeveel huidtypes zijn er?
Margriet: “We gaan uit van drie huidtypes. De gecombineerde huid kenmerkt zich door een vette T-zone, verwijde poriën en een droge hals en wangen. Mensen met dit huidtype hebben soms last van puistjes. Dan is er nog de droge huid, die minder talg aanmaakt en waarbij de poriën  bijna niet zichtbaar zijn, waardoor de huid trekkerig kan aanvoelen. Tot slot is er de vette huid: een glanzend gezicht met veel onzuiverheden en verwijde poriën op de wangen, neus en kin. Dit huidtype is vaak onrustig en gevoelig voor ontstekingen.”

2. Gecombineerde huid

Sophie: Aan het einde van de dag heb ik steevast een glimmende neus, kin en voorhoofd en moet ik mijn gezicht deppen met een tissue. Mijn wangen zijn daarentegen gortdroog.
Margriet: “Veel vrouwen hebben zo’n gemengd huidtype. Een verzorgingsproduct voor de gecombineerde huid is de oplossing. Het droge deel van je gezicht krijgt voldoende vocht, terwijl de talgproductie van het vette gedeelte wordt verminderd. Zorg er trouwens wel voor dat je zowel een reinigingsproduct als een verzorgingsproduct voor de gecombineerde huid gebruikt. Daarmee bereik je het beste resultaat.”

3. Lekker scrubben

Faye: Ik snak naar een perzikzachte huid. Hoe kom ik daaraan?
Margriet:
“Een wekelijkse scrubbeurt doet wonderen, want je verwijdert alle dode huidcellen en je huid wordt lekker soepel. Gebruik voor je lijf een scrubspons en voor je gezicht een scrubgel met een grove  korrel. Kies voor een fijnere korrel als je een droge of gecombineerde huid hebt. Even inmasseren, afspoelen en klaar ben je. Ook zalig: een masker. Wordt je gezicht lekker zacht van.”

Fijne tips

Roos: “Doordeweeks heb ik geen tijd , maar op zaterdagochtend – als de kinderen naar voetbal zijn – ga ik even liggen met twee komkommerschijfjes op mijn ogen. Verfrissend en dé oplossing als  je last hebt van opgezwollen ogen  na een korte nacht.”

Noa: “Plens water in mijn gezicht, frisse tonic en ik kan er weer tegenaan.”