In samenwerking met Kek Mama

Herken de 5 triggers en houd grip op je migraine

Heb je een belangrijke dag op werk? Of een leuke dag met je kind? Zul je net zien dat juist dán die vervelende hoofdpijn komt opzetten. Wil je up and running blijven, houd dan rekening met de vijf meest voorkomende oorzaken van een migraineaanval.

  1. Stress Ouderavond, partijtjes, werk, tijd voor vriendinnen én manlief: het valt niet altijd mee om je aandacht te verdelen. Meer dan de helft van de mensen met migraine noemt stress als belangrijkste oorzaak van een aanval. Gezonde spanning is een slim mechanisme van je lichaam om je scherp te houden. Door jezelf te oefenen in meditatie en mindfulness leer je om te ontspannen vóórdat ongezonde stress toeslaat.
  2. Weersveranderingen Migraine is de meest weergerelateerde gezondheidsklacht die er bestaat. Gelukkig is er de migraine weerverwachting, die in heel Nederland laat zien hoe groot de kans op migraineklachten is. Plan een dag ravotten met de kinderen in het bos om migraineweer heen en blijf alert op de symptomen.Vermoeidheid
  3. Vermoeidheid Belangrijke dag voor de boeg? Zorg dat je op en top fit bent. Pak op tijd je rust en slaap genoeg. Maak ook eens een lijstje: waar krijg je energie van en wat kost je energie?
  4. Te weinig slaap Komt jouw kind ’s nachts ook regelmatig uit bed? Eén korte nacht kan al genoeg zijn om een migraineaanval uit te lokken. Uit onderzoek blijkt dat minder dan zeven uur slaap per nacht al een negatieve invloed kan hebben op je hersenen. Op tijd naar bed dus. Kinderen die moeilijk in slaap komen hebben baat bij een vast ritueel (wassen, plassen, tandenpoetsen, verhaaltje). En ontspanningsoefeningen helpen jou om beter in- en door te slapen.  
  5. Menstruatie Bij vrouwen heeft migraine vaak een hormonale oorzaak. Dit is helaas lastig te voorkomen, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Houd een dagboek bij van je cyclus en de dagen waarop je hoofdpijn krijgt. Plan afspraken eromheen zodat je een goede bloedspiegel opbouwt. En op de dag zelf? Probeer al te veel lawaai te vermijden, zet een zonnebril op als de zon fel schijnt en sla dat glas wijn of stuk chocogebak liever even over. 

Grip op migraine

Vaak weten we goed hoe we voor anderen moeten zorgen, maar zorgen we ook goed voor onszelf? Veel vrouwen voelen zich machteloos tegenover migraine. Excedrin is een pijnstiller die snel werkt. Het helpt de ergste klachten, zoals pijn en misselijkheid, te verzachten. Zo krijg je weer grip op je leven en tijdens belangrijke momenten. Meer info vind je hier.

Kek Mama samen met Excedrin (Acetylsalicylzuur, Paracetamol en Cafeïne)

Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar, bij maagpatiënten, tijdens de zwangerschap of bij inname van meer dan 15mg methotrexaat per week. Lees voor gebruik de bijsluiter. Zinc CHNL/CHXCDRN/0034/17 KOAG/KAG: 309-1117-1745