De kledingkast van je kind opruimen: zo pak je het handig aan

25.08.2017 13:09
kledingkast-kind-opruimen-handig

Neemt het uitmesten van de kledingkast van je kind zeeën van tijd in beslag? Geen nood: professional organizer Martine Heeremans heeft een paar handige tips.

Altijd lekker om een beetje grip op de chaos krijgen.
 

 

1. Plan een opruimperiode in

Minimaal één, maar het liefst twee keer per jaar. Zo maak je na de winter in de kast gemakkelijk plaats voor dat fleurige zomerspul en liggen de wollen truien (die na een paar maanden toch al te klein zijn) niet een heel seizoen stof te happen.
 

 

2. Plank voor plank

Knalt de kast van je kind zowat uit elkaar en zie je door de bomen het bos niet meer? Scan de kleding dan plank voor plank en trek er meer dan een dag voor uit, misschien een half uurtje per dag. Hierdoor schep je een beetje rust in je hoofd. En dat kan je wel gebruiken tijdens zo’n helse klus.
 

 

3. Stel ‘de drie vragen’

De eerste: past je kind het nog? De kans is groot dat het antwoord ‘nee’ is, dus dan hup: weg ermee. Past-ie het wel, dan vraag je jezelf af: vind ík het nog leuk? Nee? Gooi maar weg. Ja? Ga verder naar vraag drie: vindt je kind het nog leuk? Ook een belangrijke, want van een ontevreden peuter wordt niemand vrolijk. Conclusie: als je op alle vragen ‘ja’ hebt geantwoord, mag het kledingstuk terug de kast in.
 

 

4. Genoeg is genoeg

Fijn hoor, die drie vuilniszakken met kleding, maar heeft jouw kind echt zes winterjassen en vijf paar regenlaarzen nodig? Nee, dus misschien kan je je buuf/schoonzus/collega er blij mee maken. Of verkoop de boel op een rommelmarkt. Zo verdien je er ook nog wat mee.
 

 

5. Betrek je kind erbij

Maak van het opruimen van de kledingkast van je kind een feestje: nodig papa, oma en de buurvrouw uit, organiseer een modeshow en laat je zoon of dochter in de lolligste setjes door de kamer huppelen. Ondertussen bepaal jij of het item weg kan of mag blijven.

 

6. Hulaaloop

Superhandig: Hulaaloop is een abonnement op duurzame kinderkleding tot en met maat 92, waarbij je de kleding steeds kunt inwisselen voor een maat groter. En alles wordt ook nog gewoon aan huis bezorgd. Meer info? Bekijk de website.