In samenwerking met Kek Mama

4x zo krijg je je kinderen ingesmeerd zonder gedoe

13.07.2017 08:29

Zie je kinderen maar eens bezig te houden tijdens het insmeren, terwijl ze staan te popelen om het water in te gaan. Gelukkig hebben wij een paar loeihandige tips voor je waarmee je je kinderen insmeert zonder gedoe. Tover die fles zonnebrand dus maar tevoorschijn.

1. Samen smeren

Sara van Gorp is hoofdredacteur Kek Mama en moeder van Ko (6) en Toon (2)
“Ko en Toon zijn wel wat gewend qua smeren, want: droge huid. Zonnebrand is daarentegen een dingetje. Ze willen gewoon meteen naar buiten als de zon schijnt. Maar elkaar insmeren vinden ze wél leuk. Daarom maken we er nu een moment van en gaan we eerst lekker smeren als het mooi weer is – mogen ze mijn gezicht en armen ook meteen even doen. Soms is het nog een heel gedoe om ze ermee op te laten houden, zo enthousiast zijn ze.”

 

2. Lang leve de iPad

Mariette Middelbeek is chef redactie Kek Mama en moeder van Casper (3) en Nora (1)
“Mijn kinderen zijn nogal ongeduldig hebben echt geen zin om op het strand stil te zitten tot ze ingesmeerd zijn. Gelukkig kan ik ze de eerste paar minuten nog afleiden met een voorleesboekje. Terwijl zij staan te bladeren in Jip en Janneke, ga ik razendsnel los met de fles zonnebrand. Als Casper en Nora echt niet meer kunnen wachten, dan is de iPad soms mijn beste vriend. Kan dat spul in ieder geval nog even inwerken.”

 

3. Gekke zonnebrand-snor

Maureen Kengen is beeldredacteur Kek Mama en moeder van Bo (3)
“Bo weet dat smeren belangrijk is omdat ze anders verbrandt. Heeft ze geleerd van de Speelgoeddokter, een kinderserie op televisie. Ze vindt het dus geen probleem als ik de fles met zonnebrand tevoorschijn tover. Maar we maken het insmeerritueel wel altijd iets leuker. Dan teken ik figuurtjes op Bo’s rug en moet zij raden wat het is, of we maken een gekke snor en grote wenkbrauwen op ons gezicht. Succes gegarandeerd.”

 

4. Trekt supersnel in

Zonnebrand waar zand niet aan blijft plakken: het is wat ons betreft de beste uitvinding sinds de kroket. De Vichy Idéal Soleil Antizand Mist is een handige spray voor kinderen, trekt al na één veeg in en plakt niet – ideaal als je kind alles zelf wil doen maar nog niet zo handig is. Ook fijn: je kind verandert bij de eerste windvlaag niet meteen in een zandmonster, want dat stoot deze spray allemaal af. Smeren is dus zo gepiept.

 

Ook handig

Vichy heeft trouwens ook zo’n fijne zonnebrand voor volwassenen. De Vichy Idéal Soleil antizand melk smeer je makkelijk uit, plakt niet en je hoeft geen uren te wachten tot hij is ingewerkt. En dan is er ook nog de Ultra Smeltende Melk-Gel, die je kunt aanbrengen op een droge én natte huid – en nee, je krijgt er niet van die witte strepen van. Extra pluspunt: de geur is top, hij doet niet onder voor een chique bodylotion.