vakantiebestemmingen-waar-iedereen-over-praat

Dichtbij, ver weg, oude bekenden en verse plekken die nog ontdekt moeten worden: hier een mooie lijst landen en steden waarvan reiszoekmachine Skyscanner voorspelt dat ze de volgend jaar enorm populair worden.

Zuid-Korea

Vanaf 9 februari 2018 worden de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea gehouden: niet zo gek dat deze bestemming extra in de spotlights staat. Stad, natuur, cultuur, bizarre musea zoals het Toilet park en tradities wisselen elkaar hier af. Beginnend bij bruisend Seoul met bezienswaardigheden als de Bongeunsa Tempel, de gevangenis van Seodaemun, Bukchon Hanok Village, het grootste stadspaleis Gyeongbukgung en de Gwangjang market. Buiten de stad vind je het subtropische Jeju Island met de mooiste stranden. Zoekopdrachten 11.22 procent gestegen.

 

Mauritius

Een dure bestemming met alleen exclusieve resorts? Dat idee is achterhaald. Zeker nu Air Mauritius samen met KLM sinds oktober 2017 rechtstreeks op het eiland vliegt, ligt deze exotische bestemming binnen handbereik. Nou ja, het is wel ruim elf uur vliegen  - maar dat heb je er door de geweldige stranden als Blue Bay en Belle Mare er graag voor over. Ook de natuur in het binnenland, de Chamarel-watervallen, de zevenkleurige heuvels van Chamarel en het Black River Gorges National park, zijn de moeite waard. Zoekopdrachten 13.74 procent gestegen.

 

Lees ook
5x dit gebeurt er als je zonder kinderen op vakantie gaat >

 

Slovenië

Met betere (vlieg)verbindingen, inzet op fietstoerisme en betere marketing zie je dit kleine maar land niet meer over het hoofd. Kies uit het hippe Ljubljana met z’n barokke Oude stad, de stranden aan de Mediterrane kust met kustplaats Piran als hoogtepunt en het Karstgebied met duizenden verborgen grotten om te fietsen. Ook het meer van Bled (een van de populairste plekken in Slovenië) is prachtig. Goed om te weten: Slovenië is een zomer- én winterbestemming. Verse sporen in de sneeuw maak je in skigebied Vogel dat boven Bohinj meer ligt. Zoekopdrachten 15.17 procent gestegen.

 

Sofia, Bulgarije

De goedkoopste hoofdstad van Europa. En je vliegt er ook nog eens voor een paar tientjes naartoe: een uitgelezen kans om je vakantiebudget stuk te slaan in bijvoorbeeld het Central Department Store TZUM, de 130 winkels tellende Mall of Sofia of het Paradise Center. Bezoek voor een beetje cultuur de Alexander Nevski Kathedraal en het neoklassieke Ivan Vazov theater. Zoekopdrachten 38.3 procent gestegen.

 

Ponta Delgada

De Azoren: zo’n eilandengroep die je wel ergens van kent, maar meestal niet zo één, twee, drie op de kaart aanwijst. Stuk voor stuk indrukwekkend, van vulkanische oorsprong, met afwisselend natuur, stranden, authentieke dorpjes en een keuken waar je blij van wordt. Dwaal door de smalle straten van het historische Ponta Delgada, langs kleurrijke huizen en kerken naar het Gonçalo Velho Cabral plein met de beroemde zwart-witte Portas da Cidade poorten. Om vervolgens aan te schuiven bij een van de lekkere visrestaurants aan de haven. Zoekopdrachten 55.57 procent gestegen.

 

Meer (binnenkort) populaire bestemmingen vind je hier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

7x waterspelletjes kinderen
Beeld: Unsplash

Lege frisdrankflessen, een zakje ballonnen en wat plastic bekertjes: met deze 7 waterspelletjes voor kinderen kan de pret beginnen (en leun jij - op veilige afstand - lekker achterover in je tuinstoel).

Op een rij

Geef je kinderen en hun vriendjes een plastic bekertje en zet ze in een rij achter elkaar. De eerste giet een bekertje met water over zijn hoofd leeg (zonder achterom te kijken!) en het kind daarachter moet het water opvangen. Hoeveel blijft er over voor de laatste in de rij?

 

Speelgoedauto

Trek twee lijnen in je tuin of op straat: de start en finish. Zet op de eerste een paar speelgoedautootjes neer en geef je kinderen een waterpistool. Drie, twee, een… en spuiten maar. Wie als eerste zijn autootje over de finish krijgt, is de winnaar. Handig: zet een grote emmer water neer zodat de waterpistolen bijgevuld kunnen worden.
 

Lees ook
6x de leukste uitjes als je kind een echte waterrat is >


Flessenvoetbal

Niets leuker dan een potje ballen: laat de kinderen in een cirkel of tegenover elkaar staan met voor hun voeten een met water gevulde plastic fles. Met een voetbal moeten ze proberen elkaars fles om te gooien terwijl ze die van zichzelf beschermen. Enne… laat de doppen achterwege, maar dat had je natuurlijk wel begrepen.Bowlen

Leuke variant op het voetbal: maak je eigen bowlingbaan door de met water gevulde flessen in een driehoek bij elkaar te zetten. De kinderen gooien of rollen de bal over de baan: wie scoort als eerste een strike?

 

Waterballonnen

Een gouwe ouwe: vul enkele ballonnen met water en span een lijn in de tuin. Hang de ballonnen goed vast en laat de kinderen de ballonnen om de beurt kapotslaan met een stok. Pret gegarandeerd. Nog leuker: met een waterpistool van een afstandje goed mikken tot de ballonnen knappen.

 

Restaurant

Verdeel de kinderen in twee teams: de obers en de restaurantgasten. Zet een paar stoelen en hoge obstakels neer als hindernissen en laat de obers met een dienblad met bekertjes water het parcours afleggen. Een lastige klus, want de gasten gooien ondertussen natte sponzen naar ze toe. De bekertjes verdwijnen aan het einde van het parcours in een lege emmer. Draai de rollen halverwege om: hebben de obers of gasten het meeste water overgebracht?

 

Glijbaan

Wat is er leuker dan je eigen waterglijbaan in de achtertuin? Leg een stuk zeil in het gras, sproei ‘m nat met water en gebruik wat zeep om het zeil glad te maken. De kinderen nemen een aanloopje en glijden maar! Let er wel op dat de baan goed nat blijft, dus zet één van de kinderen ernaast met de tuinslang (kun je zelf lekker blijven zonnen).
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

gamehallen kinderen
Beeld: Pexels

Gamehallen hadden voorheen niet het allerbeste imago (troosteloos, om een voorbeeld te noemen). Maar deze arcadehallen zijn écht heel leuk voor je kinderen - en stiekem ook voor jezelf.

1. Gamestate

In: Utrecht (maar er zit er ook eentje in Rotterdam en Kerkrade)

Vorig jaar werd-ie met veel bombarie in Utrecht geopend: Gamestate, de grootste gamehal van de Benelux, jawel! In deze retro gamehal spelen je kinderen (en jij) old school spelletjes als Mario Kart, Pacman en Donky Kong. Maar ook moderne games als Angry Bird en Candy Crush ontbreken niet. Deze arcadehal is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, die aan het eind van de dag ook nog eens een leuk prijsje mogen uitzoeken.

 


2. Funhouse

Kermisfananten kunnen hier hun hartje ophalen. Er zijn tal van attracties die je van de jaarlijkse kermis kent: ballen schieten, schuifautomaten en een draaimolen. Allemaal leuk en aardig, maar de videospellen mogen er ook zijn. Autoracen, dansen, schieten: alles kan. Net als rammen op de flipperkast - dat is zoiets als fietsen, je verleert het nooit.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

3. Bonami

In: Zwolle

Wil je naast lol maken en spelletjes spelen je kinderen iets van historisch besef bijbrengen? Dan vind je de perfecte combi in het Bonami Spelcomputer Museum. De museumcollectie telt computers in alle soorten en maten en begint in het jaar kruik (nou ja…) met floppy’s en de eerste pc. In de Arcadehal staan zo'n vijftig arcadekasten en flipperkasten. Leuk: met een groot deel van alle tentoongestelde items kan gewoon gespeeld worden. Van spelen op de eerste pong-computers tot de nieuwste snufjes: je vindt het hier.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: Dit zijn de leukste sprookjesparken in Nederland >

 

4. The Game Box

In: Almere

Klassiek meets modern in deze Flevolandse gamehal. Je kunt ouderwets een knuffel winnen voor je geliefde (of laten winnen) door loeihard op een boksbal te meppen. Je kids kunnen met simulatoren voor dinosaurussen vluchten in de wereld van Jurassic Park. Jullie kunnen weddenschappen afsluiten wie het snelste is in een autorace en samen dansen  met Dance Dance Revolution. Door te gamen verdienen jullie tickets, waarmee je prijzen kunt uitkiezen. Mop mop, gas d’r op!

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

5. Funland

In: Scheveningen

Zin in actie na een dagje strandhangen? Of laat het Hollandse weer jullie in de steek? Op de Scheveningse boulevard zit een van de bekendste gamehallen van Nederland: Funland. Je kinderen kunnen helemaal losgaan op nostalgische kermisattracties én de nieuwste arcade games. Airhockey, de Hoover of de DDR Dance Machine (dit is blijkbaar een rage uit Japan, niet het voormalige Oost-Duitsland): vervelen doen jullie je er geen moment, beloofd.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >