Verrukkelijk eten, fijne muziek en met een beetje geluk stralend weer: komende maanden barsten de foodtruck festivals in heel Nederland weer los. Wij zetten de leukste edities van deze zomer voor je op een rij. 

1. Eten op rolletjes

Dit jaar reist Eten op Rolletjes naar tien steden. Zoals het Dudokpark in Hilversum en het historische Worpplantsoen in Deventer. Op elke editie staan foodtrucks met een aanbod om je vingers bij af te likken. Van authentiek Vietnamees streetfood van Bahn Mi en tot de wereldberoemde biefstukken van Loetje en vers gegrilde maïskolven van Mister Mais Guy. De toegang is gratis.
Kijk voor exacte data en alle locaties op etenoprolletjes.nl


Beeld: Haarlem City Blog

 

2. Foodtruckfestival Big Taste

Dit jaar breidt Big Taste opnieuw uit met nog een stad. Je kunt niet alleen in Sneek (18, 19 en 20 augustus) terecht voor lekker eten, maar ook in Almere (23, 24 en 25 juni). Of je nou zin hebt in een lekkere rundvleesburger, vegetarische gerechten of een spareribs, je kunt het allemaal proeven op het Foodtruckfestival Big Taste. Gratis toegang.
Kijk voor data en locaties op bigtastefestival.nl
 

Lees ook
10x de leukste (kindvriendelijke) festivals in 2017

 

 

3. Rrrollend

Veel is er nog niet bekend over de nieuwe editie van Rrrollend, maar de afgelopen edities beloven veel goeds en bovenal: lekker eten. Het festival trapt af in Delft en tot en met oktober kun je het festival in allerlei steden bezoeken, zoals Zwolle, Amsterdam, Roermond en Tilburg. De toegang is gratis.
5 mei t/m 1 oktober, kijk voor alle data en locaties op rrrollend.nl

 

4. Weels 'n Bites

Dit is hét foodtruck festival van het zuiden. Van de omgebouwde brandweerwagen of caravan tot een originele VW T1 en de Italiaanse Piaggio: met een bonte verzameling van creatieve stands tovert Wheels ’n Bites elke locatie om tot een openluchtrestaurant. En naast het lekkere eten, treden er op de terrassen en het speciale huiskamerpodium verschillende muzikanten op. 
9, 10 en 11 juni in Heerlen / 11, 12 en 13 augustus in Valkenburg, wheelsnbites.nl

 

5. Arnhem Proeft

Lokale restaurantondernemers maken de lekkerste gerechten tijdens Arnhem Proeft. Van biefstuk en sushi tot aan salades en burgers: de gerechten zijn nét wat anders dan op andere foodfestivals. Lekker wijntje erbij en klaar ben je. Gratis toegang.
6 t/m 9 juli, kijk op arnhem-proeft.nl

 

6. Smaak aan Zee

Culinaire liefhebbers, families, locals en toeristen: iedereen voelt zich hier thuis. Want naast dertig verschillende trucks, is er ook een uitgebreide (muzikale) programmering voor jong en oud. Heel fijn: parkeren is gratis.
16, 17 en 18 juni in Brouwersdam, smaakaanzee.nl

 

7. Food Truck Festival TREK

Fijne livemuziek, theatervoorstellingen en heerlijk eten. Denk aan bordjes pulled pork, de lekkerste burgers, verse groenten en poffertjes. Het foodtruckfestival TREK vind je onder andere in Utrecht, Nijmegen, Den Bosch, Amsterdam en Den Haag. De toegang is gratis.
Van 11 mei t/m 10 september, kijk voor alle data en locaties op festival-trek.nl

Beeld: festival-trek.nl

 

8. Sushi Festival JOY

Een nieuw Asian streetfood festival met een centrale rol voor de Japanse keuken. Tientallen foodtrucks bieden niet alleen een grote verscheidenheid aan heerlijke sushi, maar ook een ruime keuze aan minder bekende gerechten als dim sum, sukiyaki, poké bowls, bao buns en ijsrolletjes. Ook zorgt JOY voor vertier met een Japanse twist: een karaoke hotel van containers, verschillende sushiworkshops en ontspanningsmassages. Gratis toegang.
9 t/m 11 juni, Westbroekpark in Den Haag, 25 t/m 27 augustus, Paleiskwartier in Den Bosch, 15 t/m 17 september, Maastrichtse Stadspark, festivaljoy.nl

 

9. Beach Food Festival

Niet alleen gek op eten, maar ook op boottochten? Dan moet je bij dit festival zijn: hij wordt namelijk gehouden op Texel. Tijdens het Beach Food Festival wordt er gekookt, gebakken, geschonken en gebraden door voornamelijk Texelse en enkele ‘overkantse’ koks. Het open grasveld, het strand en de dijk achter de haven maken het geheel tot een festivalterrein voor jong en oud.
28 en 29 juli op Texel, beachfoodfestival.nl

 

10. Proefpark Haarlem

Oldtimers, auto’s, busjes, catercampers, bakfietsen: op Proefpark Haarlem vind je talloze foodtrucks. En niet de minsten: alle wereldkeukens zijn namelijk vertegenwoordigd. Van Zuid-Amerikaans tot Italiaans en van biologische poffertjes tot aan een ganzenbitterbal.
25 t/m 27 augustus, proefparkhaarlem.nl


Beeld: Haarlem City Blog

In samenwerking met Kek Mama