In samenwerking met Kek Mama

Weinig slaap? Zo haal je er alsnog het allerbeste uit

02.05.2022 14:01

Als moeder speelt slaap – of het gebrek eraan – vaak een grote rol in je leven. En daarbij ook je slaapkamer; dikke kans dat je kinderen bij je in bed kruipen of zondag het ontbijtritueel in jouw bed vieren. Hoe krijg je zelf ook voldoende rust in de slaapkamer?

Deze fijne tips helpen.

Kalme kleuren

Zorg dat je slaapkamer rust uitstraalt. Dit bereik je al met lichte, zachte kleuren. Een voordeel van pasteltinten is dat ze erg goed met elkaar combineren. De hele kamer pastel maken hoeft heus niet, de rust is al makkelijk te realiseren door wat accessoires. Zet bijvoorbeeld lichtroze waxinelichthouders neer, leg mintgroene kussens op de stoel of zorg voor een dekbedovertrek met een zachte kleur.

In de prijzen

Terug naar de basis: een goed (familie)matras. Ken je het op één-na-best geteste matras van Nederland, de Emma Hybrid al? De Emma Hybrid Matras is als tweede uit de bus gekomen in de Consumentenbond Matrassentest 2021. En dat is ook niet heel gek, want dit matras is ontworpen voor fijn comfort én de levensduur – minimaal 10 jaar- is bijzonder goed. De Emma Hybrid combineert pocketveren en schuim voor goed support en dus ook een betere nachtrust, waar mogelijk. Daarnaast houdt dit matras je elke nacht koel en droog door de luchtcirculatie tussen de veren en de vochtafvoer door de open cellen van het schuim. Weg zwetende nachten.

Je bent een topper

Waarom niet meteen dat lekkere hotel-gevoel? Kies dan voor een topper op je matras. Dankzij de opbouw bestaande uit twee schuimlagen, zorgt de Diamond Degree Topper voor een optimale drukverlichting, of je nou een rug-, zij- of buikslaper bent. De dikte zorgt voor extra comfort, net alsof je in dat luxe lievelings hotel slaapt. Met een volledig afneembare
hoes – wel zo handig bij ontbijtongelukjes met je kind – van grafietschuim, dat je warmte goed kan afvoeren.

Opgeruimd staat netjes

Zorg ook voor een opgeruimde, schone slaapkamer en weinig afleiding. Minimalistisch en Scandinavisch doet het altijd goed voor de geest: weg met die stapel tijdschriften, uit het
zicht je rommelige kleding en natuurlijk die telefoon op de gang. Zo ga je ontspannen de dag in.

Slaap lekker

Helemaal fijn: met code KEKMAMA krijg je nu 10 % extra korting op je aankoop van al dat moois bij Emma-sleep.nl