“Hey Google, ik wil praten met Kek Mama”

Wil je toegang hebben tot het leukste van Kek Mama, gewoon vanuit je luie stoel? Pak je tablet, mobiele telefoon, Google Nest of Google Home er dan maar bij, want vanaf nu kun je ook met Kek Mama praten via je Google Assistant.

Ontvang elke dag onze grappigste spreuken of dilemma’s via de ‘Glimlach van de dag’ of luister naar onze tweewekelijkse podcast.

“Hey Google, ik wil praten met Kek Mama”

Hoe je dat doet? Heel simpel, je zegt gewoon: “Hey Google, ik wil praten met Kek Mama”

Zo werkt het

Praten met Kek Mama via je Google Home of Google Nest

 1. Zorg dat de microfoon is ingeschakeld en je Google Home of Google Nest is verbonden met het internet.
 2. Zeg: “Hey Google, ik wil praten met Kek Mama”.
 3. Kies voor een ‘Glimlach van de dag’ of voor de ‘Podcast’.

Via je tablet of telefoon praten met Kek Mama

 1. Zorg dat de microfoon is ingeschakeld en je Google Home of Google Nest is verbonden met het internet.
 2. Zeg: “Hey Google, ik wil praten met Kek Mama”.
 3. Kies voor een ‘Glimlach van de dag’ of voor de ‘Podcast’.
 4. Zit je nu toevallig op je telefoon of tablet? Klik dan hier om direct te praten met Kek Mama.

Veelgestelde vragen

Wat is de Google Assistant?

De Google Assistant kan jou bij van alles helpen. Zo kan ze je het laatste nieuws of het weer van vandaag vertellen, maar je kunt er ook allerlei andere apparaten mee besturen als deze aan de Google Assistent verbonden zijn. Via de Kek Mama voice-action kun je een Glimlach van de dag ontvangen met onze leukste spreuk of dilemma van die dag of onze tweewekelijkse podcast beluisteren.

Je hoeft er alleen maar naar te vragen: “Hey Google, ik wil met Kek Mama praten.”

Wat heb ik nodig om met Kek Mama te praten?

Om met de voice-action van Kek Mama te kunnen praten heb je een werkende internetverbinding en een tablet, smartphone of (slimme) speaker met Google Assistant functionaliteit (zoals bijvoorbeeld een Google Home of Google Nest) nodig. Op een smartphone of tablet dient de gratis Google Assistant app geïnstalleerd te zijn, op de Google Home of Google Nest is dit al ingebouwd. En op bijna alle Android toestellen is de Google Assistant ook al geïnstalleerd.

Waar download ik de gratis Google Assistant app?

Heb je een iPhone of iPad? Download de Google Assistant app dan hier

Heb je een Android tablet of smartphone? Download de Google Assistant app dan hier

Wat moet ik doen om met Kek Mama te praten?

Op je telefoon of tablet

 1. Open de Google Assistant. Zorg dat je de Google Assistant app gedownload hebt op jouw smartphone. Open de app… en je bent klaar om te beginnen.
 2. Zeg: “Hey Google, ik wil praten met Kek Mama.” Je kunt dit trouwens ook typen. Daarna krijg je de mogelijkheden te horen.
 3. Nu kun je ervoor kiezen om dagelijks een Glimlach van de dag te ontvangen of onze tweewekelijkse podcast te beluisteren.

Op je slimme speaker

Op een Smart Speaker werkt de voice service bijna hetzelfde als op je smartphone. Alleen doe je hier alles met spraak en kun je niet typen. Zeg “Hey Google, ik wil praten met Kek Mama” en kies vervolgens wat je wilt doen.

Wat kan ik allemaal doen met de Kek Mama voice-action?

Met de Kek Mama voice-action beluister je dagelijks onze Glimlach van de dag. Dit is onze leukste, grappigste of meest herkenbare spreuk of dilemma van die dag. Je krijgt alles via de stem van de Google Assistant te horen, maar je kan ook de tekst lezen en de afbeelding van onze spreuk op je telefoon bekijken. Of je kiest ervoor om onze tweewekelijkse podcast te beluisteren. Deze wordt dat afgespeeld via je telefoon of Google apparaat.

Na een gesprek met Kek Mama wordt je gevraagd of je vanaf nu iedere dag de Glimlach van de dag wilt ontvangen of een notificatie wilt krijgen als er een nieuwe podcast online staat. Als je dit wilt, kun je zelf een tijd instellen waarop je deze te horen krijgt.

Voor een optimale ervaring moet Google je gebruik bijhouden zodat we je bijvoorbeeld niet elke keer de volledige intro hoeven te laten horen bij het starten. Hiervoor kun je hier je Web & App Activity aanzetten mocht je hier tegenaan lopen (in de meeste gevallen staat dit standaard aan).

Wat kost de Kek Mama voice-action?

Het gebruik van de Kek Mama voice-action is helemaal gratis.

Waarom is de Kek Mama voice-action alleen beschikbaar op Google Assistant?

Op dit moment is Google Assistant de enige Nederlandse sprekende voice-assistent met de mogelijkheid tot het maken van actions.

De Google Assistant begrijpt mij niet, wat doe ik verkeerd?

Wat vervelend dat de Google Assistant je niet begrijpt. Google werkt er hard aan om dit snel te verbeteren. Hierbij een paar tips:

 • Probeer het nog eens, wellicht heeft Google Assistant je niet goed verstaan.
 • Zorg dat de taal van je telefoon, tablet of slimme speaker op ‘Nederlands’ staat. Je kunt dit aanpassen bij je systeeminstellingen.
 • Zorg dat er één persoon tegelijkertijd tegen de Google Assistant praat.
 • Zorg voor zo min mogelijk achtergrondgeluid tijdens het praten met de Google Assistant.
 • Wacht met praten totdat er op je slimme speaker 4 brandende lampjes verschijnen of de Google Assistant app 4 gekleurde stippen laat zien.
 • Controleer of je nog in een andere action bent, mocht dit het geval zijn dan kun je Google vragen om te ‘stoppen’.
 • Mocht de Google Assistant app je niet begrijpen, dan kun je ook proberen om te typen.

Hoe zit het met mijn privacy en de veiligheid van mijn gegevens bij het gebruik van de action?

Iedere conversatie met Kek Mama krijgt een uniek ID, waaraan enkele gegevens worden gekoppeld. Daaronder vallen bijvoorbeeld de datum en het tijdstip van de sessie en (een transcriptie van) de interactie. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij de action verbeteren. Dit is vergelijkbaar met een zoekopdracht op Google of het bezoeken van een webshop.

Kek Mama vraagt in de voice-action géén persoonsgegevens uit. We beschikken niet over de audiobestanden van de interacties. Bekijk ons privacy- en cookiebeleid voor meer informatie.

De interactie met Kek Mama wordt gefaciliteerd door Google, daarom draagt ook Google verantwoordelijkheid voor jouw gegevens. In hun Privacy Policy lees je hoe Google gegevens over haar gebruikers verzamelt en wat jouw rechten zijn.

Ik heb mij aangemeld om dagelijks de Glimlach van de dag te ontvangen. Ik wil aanpassen op welke tijd ik deze ontvang. Hoe doe ik dat?

Het veranderen van het tijdstip is alleen mogelijk door de volledige action te resetten. Dit doe je als volgt:

 1. Open de assistant app en druk op het kompas icoontje rechtsonder en typ Kek Mama in de zoekbalk boven in het scherm
 2. Tik op het icoon met de 3 streepjes rechts van het Kek Mama commando
 3. Scroll naar beneden en tik op de tekst “App resetten”

Ik heb mij aangemeld om dagelijks de Glimlach van de dag te ontvangen. Ik wil me hier weer voor afmelden. Hoe doe ik dat?

Je kunt de notificaties uitschakelen door de action te resetten.  Dit doe je als volgt:

 1. Open de assistant app en druk op het kompas icoontje rechtsonder en typ Kek Mama in de zoekbalk boven in het scherm
 2. Tik op het icoon met de 3 streepjes rechts van het Kek Mama commando
 3. Scroll naar beneden en tik op de tekst “App resetten”