In samenwerking met Kek Mama

Vijf redenen waarom Zweden geweldig is met kinderen

23.06.2017 10:20
waarom-zweden-geweldig-met-kinderen

Je komt met de ferry van Stena Line aan in Göteborg en meteen rij je door het prachtige landschap met de sprookjesachtige houten huizen: er is voor kinderen zoveel moois te zien en te doen rond de Zweedse stad.

Wij zetten op een rij waarom deze plek geweldig is met kinderen.

 

Je rijdt/vaart er zo naartoe

Wil je naar Zweden, dan hoef je niet eens te vliegen: je rijdt er gewoon met de auto naartoe. Handig, want je kunt van alles en nog wat meenemen zonder dat je je aan bagageregels hoeft te houden. En eerlijk is eerlijk: zo’n lange autorit is nog gezellig ook, helemaal omdat je ook nog de ferry opgaat. In Kiel stap je ’s middags in alle rust op de luxe boot met talloze faciliteiten (bar, kinderdisco, je kent het wel) en de volgende ochtend kunnen jij en je kinderen lekker uitslapen en verder rijden naar de vakantiebestemming.

 

De natuurgebieden zijn fantastisch

In Zweden vind je de mooiste natuur. Neem bijvoorbeeld het charmante vissersplaatsje Smögen: ligt op anderhalf uur rijden vanaf Göteborg. Je kunt er goed shoppen, heerlijk eten en vooral genieten van het ongerepte groen en idyllische huisjes. Of, ook een fijne tip, ga naar schiereiland Marstrand op slechts 40 minuten rijden vanaf Göteborg. Van een bezoek aan een kasteel tot winkelen, zwemmen of vissen: er is hier voor jong en oud van alles te doen. Zijn je kinderen echte waterratten en visliefhebbers? Dan is het prachtige natuurgebied Ramsvik Stugby (ook in de buurt van Göteborg) een walhalla. 

 

Lees ook
Reisverhaal: vakantie op de ferry van Stena Line >

 

Je spot de meest bijzondere dieren

Ook vind je in Zweden de mooie dierentuin Nordensark met de meest prachtige, bedreigde diersoorten. Wil je er langer dan een dag rondstruinen? Dan is een verblijf in het naastgelegen hotel (of hut, misschien wel leuker) ideaal. Wil je de wereld ónder water bewonderen? Dan is Havets Hus (ook wel één van de populairste attracties van West-Zweden genoemd) een aanrader. In het aquarium zwemmen duizenden diersoorten die je nooit eerder zag.

 

Je kunt krabbenvissen langs de kust

Langs de kust van Göteborg en Smögen wemelt het van de krabben. Waan je samen met je kind een echte visser en ga met een schepnet aan de slag. (En gooi ze na afloop weer netjes terug in het water.)

 

Lees ook
Vlog Sara: op de Stena Line ferry naar Zweden >

 

Er is veel vermaak voor kinderen (en voor jezelf)

Neem je kroost bijvoorbeeld mee naar het Volvo Museum: een geschikt uitje voor de autogek, want in dit museum staat een ongelooflijke collectie Volvo-trucks, -auto’s en -bussen. Helemaal mooi: vanaf Göteborg rij je er in nog geen 15 minuten naartoe. Of ga voor iets meer spanning en breng een bezoek aan attractiepark Liseberg in Göteborg. Er zijn enorme achtbanen en spannende attracties, maar ook aan de kleintjes is gedacht.