Fijne duinmeren in Nederland

14.08.2018 10:55
duinmeren Nederland Beeld: Unsplash

Een prachtig meer verscholen tussen de duinen: trek je wandelschoenen aan en geniet met je kind van een heerlijke middag wandelen middenin de natuur. Wij zetten de mooiste duinmeren in Nederland voor je op een rij.

Het Zwanenwater – Callantsoog

Dit natuurgebied ligt in de Noord-Hollandse duinen en bestaat uit maar liefst 600 hectare. Je vindt er de twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa: het Eerste Water en het Tweede Water. Je kunt twee mooie wandelroutes volgen van 2 en 4,5 kilometer door het gebied. Onderweg vind je hutten waar je de mooiste vogels kunt spotten, want in dit gebied leven meer dan 75 soorten.
 

Duinmeer – Haarlem

Orchideeën, Schotse Hooglanders, Shetlandpony’s, damherten: in Nationaal Park Zuid-Kennemerland, vlakbij Haarlem, bevind je je middenin de natuur. Aan de noordkant van het park vind je landgoed Midden-Herenduin met het Duinmeer. Dit is een gegraven plas met vogelkijkpunt, waar je heerlijk rustig kunt wandelen.

 

Lees ook:
14x fijne meren en plassen in Nederland >

 

Het Wed – Bloemendaal

Hier bevindt zich een beschut klein strandje waar je mag zwemmen. Zijn je kids uitgespeeld in het water? Dan kunnen ze een fraaie duin opklauteren en lekker naar beneden roetsjen. In het water liggen zwemlijnen en er zijn toiletblokken aanwezig. Neem wel je eigen snacks mee, want er is geen restaurant.

 

Quackjeswater – Hellevoetsluis

Duingebied Voornes Duin vind je op een half uurtje rijden van Rotterdam, bij Voorne-Putten. Je vindt er uitgestrekte duinen, valleien, moerassen en stille duinmeertjes zoals het Quakjeswater. Maak een mooie wandeling rond het meer waarbij je afwisselend door het bos en over open paden loopt. Vanaf het uitkijkpunt heb je zicht op de broedkolonie van de lepelaar en kleine zilverreiger.
 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >