7x de leukste uitjes in Hengelo

20.06.2019 11:09
hengelo met kinderen Beeld: Shutterstock

Van een familiepretpark tot fietsen op een treinrails: in Hengelo hoef je je niet snel te vervelen. Hierbij de leukste uitjes voor kinderen op een rij.

Pretpark De Waarbeek

Maak een ritje in de botsautootjes of de oldtimers, pak de waterfiets of zoef van de zweefbaan. De Waarbeek is een echt familiepretpark, want je vindt er genoeg vertier voor jong en oud. De dag sluit je af met een lekkere pannenkoek in de sprookjeswereld van het Pannenkoekenhoes.

Lasergamen

Wie zin heeft in wat spanning, gaat een potje lasergamen bij De Tapperij in Hengelo. Je speelt in half verlichte gangen, terwijl de adrenaline door je lijf giert bij het horen van de spannende geluidseffecten. Ook prima te doen voor kinderen: lasergamen kun je hier al vanaf 6 jaar.

 

Spoorfietsen

Zin in een fietsritje met het hele gezin, maar wel op een bijzondere manier? Stap dan op één van de spoorfietsen bij Hengelo en rijdt over een echte treinrails. Je rijdt van Hengelo naar Twekkelo en komt onderweg bruggen en sluizen tegen. De tocht duurt ongeveer 3,5 uur, maar je fietst met z’n allen op één fiets, dus zwaar is het niet.

 

Lees ook:
9x de leukste uitjes in Maastricht >

 

Speeltuinen

Aan speelmogelijkheden in Hengelo geen gebrek. Speeldorp Bengeltjes is de grootste indoor-speeltuin van Nederland met glijbanen, ballenkanonnen, slingertouwen, ballenbakken… afijn, hier is je kind wel even zoet.

Is het mooi weer, dan kan je kind zich ook prima vermaken in één van de buitenspeeltuinen. Bijvoorbeeld in speeltuin Weidedorp, met een vogelnest schommel, zandbak en klimtoestellen of in het Prins Bernard Plantsoen, waar een heus piratenschip staat met waterbaan. Ondertussen geniet jij lekker van een drankje op het naastgelegen terras.

 

Film

Bezoek je Hengelo nou net op een regenachtige dag, dan biedt het Filmhuis uitkomst. Daar draaien iedere week leuke films en tijdens de vakanties hebben ze speciale jeugdfilms. Ook leuk voor kinderfeestjes: kinderen krijgen dan in de filmcabine uitleg over hoe de films gedraaid worden.

 

Kinderboerderij

Dierenliefhebbers hebben het zeker naar hun zin bij kinderboerderij ’t Weusthag. Maak kennis met ezel Pico, de geiten, schapen, konijnen, cavia’s en het kleine paard Blue. In het naastgelegen bos is het heerlijk wandelen.

 

Twentebad

Hengelo heeft één van de leukste openluchtzwembaden van ons land: ideaal als je de stad op een warme zomerdag bezoekt. Het heeft twee grote buitenbaden, een heerlijke ligweide, een dubbele glijbaan en meerdere duikplanken. Ook leuk: een Waterclimbing klimwand van zes meter hoog. Wie durft?
 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >