‘De eerste keer na de bevalling, zaten de hechtingen er nog in’

14.02.2024 12:41
hechting hechtingen Bron: Unsplash

Rosa (34) en haar vriend Paul (36) hadden voor de bevalling van hun dochtertje Kee (6 maanden) iedere dag seks. Na de bevalling zes weken wachten, dat zagen ze dan ook echt niet zitten.

“Paul en ik hebben dezelfde love language namelijk; fysieke aanraking. Als we stress hebben, moe zijn, ruzie hebben of vrolijk zijn, is seks onze uitlaatklep. Dat is eigenlijk vanaf het begin van onze relatie zo geweest.

Iedere dag

Seks is onze manier om verbinding met elkaar te zoeken en we deden het dan ook eigenlijk iedere dag. In het begin van onze relatie soms zelfs een paar keer per dag. Dat is in de loop der tijd wel minder geworden, maar eigenlijk is het ’s avonds altijd wel even raak.

Niet dat we altijd ingewikkelde standjes doen of knetterende seks hebben, want soms is het ook gewoon heel vanille of even een vluggertje. Maar zonder dat momentje van ons samen, voelen we letterlijk meer afstand tussen ons.

Toen ik zwanger raakte veranderde ons patroon ook eigenlijk niet. Hoewel, in het tweede trimester had ik opeens veel meer zin en deden we het juist vaker. Maar zelfs toen ik 39 weken zwanger was, hadden we vrijwel iedere avond seks. Als was het maar even gewoon lepeltje-lepeltje.

Vijf hechtingen

Maar toen was het grote moment daar, onze dochter Kee werd geboren. Het allermooiste dat ons ooit kon overkomen. De hormonen gierden door mijn lichaam en ik wilde dit moment maar al te graag met Paul vieren. Alleen was ik ook uitgescheurd en had ik vijf hechtingen.

De verloskundige adviseerde ons om minimaal zes weken te wachten. Tot het vloeien helemaal over was en de hechtingen waren genezen. Het bleek voor ons een onmogelijke opgave. Na een week begonnen we alweer met elkaar te vozen en bevredigde ik hem oraal, maar de drang naar meer bleef.

Juist in deze periode wilden we die verbinding met elkaar voelen. Er gebeurde zoveel op emotioneel gebied, maar we waren onze uitlaatklep kwijt. Na twee weken stopte ik met vloeien en een paar dagen later hadden we voor het eerst seks.

Langzaam en voorzichtig

De hechtingen waren er nog niet helemaal uit, maar we konden niet langer wachten. We gebruikten een condoom, dus voor de hygiëne waren we niet zo bang, maar zelf vond ik het uiteraard wel spannend. Zou het nog hetzelfde voelen?

Die eerste keer was heel intiem, langzaam en voorzichtig, maar wat waren we blij om op deze manier weer met elkaar te connecten. De weken erna bouwden we de frequentie weer langzaam op en inmiddels zitten we weer op ons oude niveau. Vriendinnen die ik dit vertel, weten niet wat ze horen, maar voor ons voelt het nu eenmaal goed en dat is het belangrijkste.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.