Natalie: ‘Mist Joey nou een schoen?’

19.02.2024 10:36
gymschoenen kinderen

Natalie is moeder van Joris (7) en Joey (4). Net als elke dag haalt ze haar kinderen op vanuit school. Ze staat te wachten op het schoolplein als ze Joey naar buiten ziet komen. ‘Mist Joey nou een schoen?’

”Vrolijk loopt Joey naar mij toe. ‘Waar is je schoen?’ zeg ik. Hij kijkt verward naar zijn voeten. ‘Eh… weet ik niet’, hoor ik Joey zeggen. We lopen samen naar binnen. Er is vandaag een andere juf. Aan haar vraag ik waar Joey zijn schoen heeft achtergelaten. ‘In de klas had je je schoenen nog aan’, zegt de juf verbaasd. Samen met de juf kijken we in de speelhoek waar Joey gespeeld heeft. We zijn al een half uur aan het zoeken. Nergens is de schoen terug te vinden. Soms is het schattig hoe warrig hij kan zijn, maar op dit soort momenten is het erg onhandig. Dan maar weer nieuwe schoenen kopen.

Lees ook: Nieuwe kinderschoenen kopen: hier moet je op letten

Na een halfuur zoeken

Samen met Joey loop ik weer de school uit. Ik stap net naar buiten toe als ik de juf hoor roepen. De schoen is gevonden. Waar de schoen lag? In de lade van de verkleedkist. Hier hadden we niet gekeken. Joey geeft aan dat een ander kind die daar waarschijnlijk per ongeluk heeft neergelegd tijdens het opruimen. Kan gebeuren, maar echt handig is het niet. Zo ging Joey uiteindelijk toch weer met twee schoenen naar huis en kan ik hier achteraf nog hard om lachen.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.