Vrouw schrijft openhartige brief aan ex: ‘Respecteer de moeder van je kinderen’

20.02.2019 15:41
brief-aan-ex-respecteer-moeder-kinderen

Het liefst zou Maria-Theresa Servillon haar ex door elkaar schudden in de hoop dat-ie eindelijk een goede vader wordt. Maar in plaats daarvan schreef ze hem een aangrijpende brief.

‘Alle vluchten betaald’

‘Ik ben degene die aan onze kinderen heeft uitgelegd waarom je bent weggegaan’, zo begint ze. ‘Ik heb ze getroost als ze boos of verdrietig waren. Ik heb jou er steeds maar weer aan herinnerd dat je je kinderen moet bellen op hun verjaardag. Maar ook heb ik je verdedigd, want dat is beter dan dat de kinderen boos op je zijn.’ Maria voelt zichzelf fulltime moeder, parttime vader, financieel adviseur, nummer één-fan, taxi, advocaat, therapeut en leraar in één, maar dat dringt bij haar ex nog altijd niet door. 

 

Lees ook
Alleenstaande moeder (21) krijgt lieve mail van docent na het missen van de les >

 

‘Eigen avondeten maken’

Ze vervolgt: ‘Ik nam het voor ze op als ze een les misten, gaf ze complimenten als ze goede cijfers haalden en troostte ze als ze teleurgesteld waren over hun cijfer. Ik hielp ze naar colleges, met formulieren invullen en naar een goede universiteit zoeken. Ik las mee met hun huurcontracten, regelde afspraken en leerde ze hoe ze hun eigen avondeten moeten maken.’ Gesprekken over seks of liefdesverdriet? Ook die had ze regelmatig met haar kinderen. 

 

‘Opgeraapt toen ze verloren waren’

‘Ik heb ze letterlijk en figuurlijk opgeraapt toen ze verloren waren’, zo eindigt Maria haar brief. ‘Dus als je me geïrriteerd vraagt ‘wat ik in hemelsnaam wil?’, is mijn simpele antwoord: wees een goede vader. En respecteer de moeder van je kinderen.’

Bron: Scary Mommy

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >