Handig: 3 tips om (subtiel) kritisch te zijn naar je partner

02.01.2017 12:10
subtiel-kritisch-partner

Hebben we allemaal weleens last van: een kerel die z’n vieze sokken niet in de was gooit of al-tijd de voetbalsamenvattingen moet zien. En omdat wij vrouwen het daar al moeilijk genoeg mee hebben – oké, beetje aangedikt, geven wij met behulp van psychology-spot.com drie handige tips om met onze mannen om te gaan, zonder al te kritisch te zijn. 

1. Niet weer die fleecetrui

Vraag je voordat je kritiek levert af: waar komt deze irritatie vandaan? Vind ik het echt zo vervelend dat-ie zijn bord niet naar de keuken brengt en wéér die oerlelijke fleecetrui draagt, of zit het dieper? Vaak komt deze spanning door minizaken namelijk voort uit frustratie, woede, teleurstelling of onzekerheid bij jezelf. Los daarom eerst je eigen problemen op voordat je gaat muggenziften op de kleinste dingen. Hoppa.

 

2. Waarom, in hemelsnaam?

Probeer eens in de schoenen van je vent te staan: waaróm handelt hij op een bepaalde manier? Als je je eigen ergernis aan de kant zet en hem eerst de ruimte geeft zijn kant van het verhaal te doen, is de kans groot dat je hem beter leert begrijpen. (Op die keer dat-ie het voor z’n moeder opnam toen zij voor de zoveelste keer commentaar had op jouw kookkunsten na dan…)

 

3. Oordeel niet

Dit is een belangrijke: oordeel niet, maar geef je mening. Dus niet: ‘Jij bent lui’, maar: ‘Ik vind persoonlijk dat je wat vaker van die bank af mag komen, omdat…’ Snap je? Komt veel luchtiger over. En luchtig: daar houden mannen van. Want echt waar hoor, als je oordeelt vinden ze je snel arrogant, irritant en defensief. En dat moeten we niet hebben.

 

Conclusie: bekritiseer minder en probeer eerst naar jezelf te kijken voordat er met de vinger gewezen wordt. Maar als dat niet altijd lukt, snappen wij dat hoor. Uiteraard.