In samenwerking met Kek Mama

Een fantastisch spel over het leven op de boerderij

02.06.2021 07:00
campina mysterieus spel

Binnen en buiten spelen, mét en zonder scherm. Leuk en leerzaam, voor jong en oud. Dat is het Campina Boerderij Mysterie.

Samen een spelletje doen, dat is altijd een goed idee. Of het nou een bordspel, game of balspel buiten is: je hebt plezier met elkaar en dat is waar het op dat moment om draait. Vaak zit er ook een leerzaam element in verborgen. Zo oefenen kinderen bij veel spelletjes met tellen, goed kijken en concentreren. Of met bewegen, baltechnieken en vangen.

Boerderijleven

Al die elementen komen samen in het Campina Boerderij Mysterie. Dit is een digitaal alternatief voor de Boerderijdagen die Campina elk jaar organiseert. Normaal gesproken is dat een kijkje achter de schermen bij boeren in Nederland. Dit jaar is het vanwege Corona niet mogelijk om dit live te organiseren. Via het spel komen gezinnen heel wat te weten over het leven op een boerderij. Wat eten koeien, wat kun je allemaal van melk maken en hoe zetten Campina boeren zich in voor koe, natuur en klimaat?

Zoek mee

Wat houdt het Campina Boerderij Mysterie nou eigenlijk in? Al heel wat gezinnen zijn in de ban van de verdwijning van Sam, de favoriete koe van boer Koen. De politieagenten Youssef en Sophie zijn weliswaar ingeroepen, maar kunnen de koe nergens vinden. Daarom zijn alle speurneuzen van Nederland opgeroepen om mee te zoeken. Youssef en Sophie hebben online steeds hun dossiermappen gedeeld. Daarin staan opdrachten en spelletjes waarmee het mysterie ontrafelt kan worden. Kek Mama’s Eline (34) doet met haar kinderen van Olivier (6) en Phileine (3) mee en vertelt: “We hebben geknutseld, een VR game gespeeld en buiten gezocht naar koe Sam. Als we tegenwoordig samen in de auto zitten, kijken ze geïnteresseerd naar de koeien in de wei. Ze zien echt verschillen en zijn erop gebrand Sam te vinden! 

Online en offline

Alle informatie staat in de online dossiermappen, net als de video’s van boer Koen en de agenten. Maar de spelletjes en opdrachten zijn ook offline, zowel binnen als buiten en geschikt voor alle leeftijden. Alle dossiers zijn erop gericht het mysterie op te lossen én samen plezier te maken. Van koeiendansjes tot games, wie kan de beste koeiengeluiden maken en ziet alle verschillen tussen de beesten? Je kunt nog steeds meedoen. Hier vind je alle dossiermappen en de opdrachten die je achter elkaar kunt doen. Veel plezier!

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >