In samenwerking met Kek Mama

Met de kleintjes achterop: zo fiets je veilig en comfortabel met het hele gezin

25.07.2023 09:09

Veel ouders kunnen niet wachten tot ze voor het eerst met hun kleintje op de fiets kunnen stappen. Boodschappen doen, de kids naar de opvang brengen, een ritje naar de kinderboerderij óf gewoon een ontspannen fietstocht en samen de wereld ontdekken. “Kijk mama, een boom! Een huis! Een koe!” Fietsen met je kind is namelijk niet alleen praktisch, het is ook een heel leuk avontuur.

Op het moment dat je kindje goed kan zitten, kan hij of zij in een fietsstoeltje. Meestal is jouw baby dan ongeveer tussen de zes en negen maanden oud. Op dat moment is het nekje ook stevig genoeg voor alle hobbels die je onderweg tegenkomt. Je vervoert je kind eerst in een zitje voorop (tot ongeveer drie jaar) en als ze die zijn ontgroeid gaan ze naar een achterzitje. Maar bij die fijne fietstochten hoort natuurlijk wél een goede fiets. Om je kindje veilig en comfortabel te vervoeren kun je het beste kiezen voor een familiefiets.

Een fiets voor het héle gezin

Ja, je leest het goed: geen moederfiets maar een familiefiets. Wij leggen je even uit hoe dat zit. Cortina is een merk van Nederlandse bodem, staat in de top 5 fietsmerken én specialiseert zich in het maken van family bikes. Want papa brengt de kids toch nét zo goed naar de opvang? Of neemt de kinderen gezellig mee naar de speeltuin op de fiets? Daarom maakt Cortina fietsen voor families.

Ga je voor een Cortina family bike, dan kies je voor comfort, veiligheid én een trendy model. Want het oog wil ook wat. Zo’n family bike heeft trouwens een aantal voordelen ten opzichte van een gewone fiets:

  • Een lage instap, zo kun je makkelijk op- en afstappen.
  • Meerdere versnellingen, zodat het fietsen ook met kids achterop nog steeds comfortabel is.
  • Een sterk frame met een totale draagkracht van 170 kilo.
  • Een verlengd frame met extra ruimte tussen het zadel en stuur, waardoor je comfortabeler fietst. En handig voor het kinderzitje.
  • Een dubbele standaard, zodat je je fiets veilig en stabiel kan parkeren.
  • Een stuurslot dat voorkomt dat je stuur draait als je je kind uit het voorzitje wil halen.
  • Een verlengde, stevige achterdrager (tot 35 kilo). Perfect voor achterzitjes. Of die volle boodschappentas.

Elektrisch of niet?

Met kinderzitjes op je fiets kan het soms best zwaar zijn om te fietsen. Zeker als je wind tegen hebt of een heuvel op moet. Met een elektrische fiets wordt fietsen appeltje-eitje. Cortina heeft twee modellen family bikes en beide modellen zijn ook verkrijgbaar als elektrische fiets. Maar wat past nou het beste bij jou?

Fiets je langere afstanden? Op een elektrische fiets kun je dat beter volhouden én is het een stuk comfortabeler. Je komt nooit meer bezweet aan op je bestemming en tegen de wind in fietsen is plotseling easy. Denk daarbij dat je ook nog kinderen (plus stoeltjes!) achterop hebt en je fiets meteen een stuk zwaarder is. Een elektrische fiets is dan echt een uitkomst.

Daartegenover staat dat een elektrische fiets wel een stukje duurder is in de aanschaf. Vind je een beetje uitdaging op de fiets juist fijn? Of fiets je niet zoveel of alleen maar korte afstanden? Dan is een ‘gewone’ familiefiets ook perfect voor jou.

Een fijne familiefiets voor ieder moment in je leven

Cortina (E)-Common Family: Deze fiets past perfect in je dagelijkse familieleven. De fiets biedt alle genoemde voordelen én is eenvoudig te verhogen voor mama of papa. Daarnaast zijn er handige accessoires te koop, zoals een voor- én achterzitje, een speciaal aangepast mandje zodat je die ook gewoon voorop kunt doen als jouw kindje nog voorop zit en fietstassen die je ook in combinatie met een achterzitje kunt gebruiken. Hoe handig is dat?!

Verkrijgbaar als elektrisch of niet-elektrisch model.

Cortina (E-)U4 Transport Family: Doe jij regelmatig boodschappen met de kinderen op de fiets? Deze transport family-fiets biedt het beste van beide werelden. Het is een transportfiets met een verlaagde mand voorop waardoor je nog steeds jouw kindje in het voorzitje kunt vervoeren. Dankzij het AVS-kliksysteem klik je de accessoires zo op je fiets en er net zo makkelijk weer af.

Verkrijgbaar als elektrisch of niet-elektrisch model.

Met Cortina weet je in ieder geval zeker dat jij met je gezin veilig de weg op kan. Wat zullen je kindjes genieten van al die leuke tochtjes die jullie zullen maken. Meer weten over de Cortina family bikes? Kijk dan hier.