Dit is dé lifehack om je Maxi-Cosi comfortabeler te dragen

18.12.2023 09:00
Dit is dé lifehack om je Maxi-Cosi comfortabeler te dragen

Wie met enige regelmaat met een Maxi-Cosi loopt te zeulen, weet dat dit er niet bepaald comfortabel aan toe gaat. Daar moet toch een betere manier voor zijn? Ja hoor, die is er zeker! Kijk en leer.

De kans is groot dat jij je Maxi-Cosi op één van de volgende twee manieren draagt: of je draagt ‘m aan je arm als een handtas of -als dit te zwaar voor je is- draag je ‘m met twee handen. Allebei draagt niet bepaald lekker en waarschijnlijk houd je het ook niet lang vol.

Lifehack om je Maxi-Cosi te dragen

Gelukkig zijn er van die knappe koppen die daar wat beters op verzinnen. Bijvoorbeeld deze vader die een slimme methode op Instagram plaatst. “Dit was een gamechanger voor ons”, schrijft hij bij zijn video. “Zeker toen we een tweeling kregen en twee autostoeltjes moesten dragen.”

Veel comfortabeler

“De normale manier van dragen vraagt veel van je nek, schouders en onderrug. Sommige ouders gaan voor een variatie waarbij je de beugel op de binnenkant van je arm laat rusten. Dat geeft misschien wat verlichting aan je nek en schouders, maar je onderarm begint dan razendsnel te tintelen”, legt hij uit.

Zó doe je het

Gelukkig is er een betere manier. “Bij deze manier van dragen wordt het gewicht beter verdeeld, waardoor je het veel langer volhoudt.” Zo doe je het: “Doe je arm door de beugel, draai je handpalm richting de baby en houd de Maxi-Cosi vast aan de onderkant.” Snap je niks van deze instructies? Bekijk dan de video maar even:

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief