onbekende-eilanden-azie

Vergeet Phuket, de Perhentian’s en de Gili’s, want deze bestemmingen zijn al lang en breed ontdekt door het grote publiek. Ben je op zoek naar écht ongerepte en (relatief) onontdekte eilanden in Azië? Bekijk dan dit lijstje.

Met dank aan reiszoekmachine Skyscanner.

 

Koh Yao Eilanden, Thailand

In Thailand heb je het strand eigenlijk nooit voor jezelf, maar er zijn nog steeds eilanden waar je in relatieve rust vakantie kunt vieren. Neem bijvoorbeeld de Koh Yao eilanden, die vlak bij Phuket liggen. Je kunt er slapen in een simpel hutje op het strand en prachtig fietsen over het platteland waar locals en waterbuffels aan het werk zijn.

 

Myeik Archipel, Myanmar

De eilanden aan de westkust van Myanmar zijn minstens zo mooi als die in Thailand, maar een stuk minder populair. Neem nou bijvoorbeeld de Myeik Archipel, gelegen in het uiterste zuiden van Myanmar. Hier vind je een aantal tropische eilandjes die alleen bereikbaar zijn voor de doorgewinterde reizigers. Hier ontbreekt het namelijk niet alleen aan andere toeristen, maar ook aan infrastructuur en voorzieningen.

 

Semporna Archipel, Maleisië

In het oosten van Maleisisch Borneo ligt een eilandengroep waar je een van de mooiste duikplekken van Azië vindt: de Semporna Archipel. Ontmoetingen met zeeschildpadden en rifhaaien liggen er in het verschiet, en boven water maak je kennis met de cultuur van de zeenomaden. Een van de mooiste eilanden in de archipel is het onbewoonde Sipadan, maar daar kun je helaas niet blijven slapen. Ben je op zoek naar een hotel in het paradijs, dan is het nabijgelegen Pulau Mabul een goed alternatief.

 

Lees ook
Vliegen met een baby: dit moet je weten >

 

Banda Eilanden, Indonesië

De Banda eilanden omvatten 10 tropische paradijzen en zijn gelegen in de Molukken. Om er te komen moet je aardig de tijd nemen, want zowel het aantal vliegtuigen als boten dat die kant op gaat is schaars. Eenmaal aangekomen zul je merken dat het de reis meer dan waard was, want de Banda eilanden staan garant voor ongerept natuurschoon en fantastisch mooie stranden.

 

Ulleungdo, Zuid-Korea

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Andi Darma Putra (@andidarmaputra) op

Er zijn maar weinig toeristen die ooit van het eiland Ulleungdo hebben gehoord. Dit stervormige eiland ligt 135 kilometer voor de kust van Zuid-Korea en is een aaneenschakeling van spectaculaire landschappen. Je kunt er minder goed aan het strand liggen dan op bovengenoemde eilanden, maar het is er prachtig wandelen over groene bergtoppen en door slaperige vissersdorpjes.

 

Yaeyama eilanden, Japan

Bij Japan denk je niet zo snel aan tropische stranden en ongerepte eilanden, maar het tegendeel is waar. De prefectuur Okinawa ligt in het zuiden van Japan en bestaat uit tal van aantrekkelijke eilandjes. De Yaeyama eilanden zijn de meest zuidelijke eilanden van Japan en omvatten een tropisch paradijs met witte stranden en een azuurblauwe zee. Je kunt er ontzettend mooi duiken en ziet een heel ander gezicht van Japan.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
Drenthe vakantie tips

Maartje Blans (41) woonde met man en zoontjes jarenlang in China, maar wil voorlopig alleen nog maar naar Drenthe.

"We hebben dik vijf jaar in Beijing gewoond, onze kinderen zijn er zes en vier jaar geleden geboren. Van daaruit hebben we veel gereisd, bijvoorbeeld naar Vietnam en Taiwan. We gingen terug naar Nederland omdat ik last kreeg van mijn longen vanwege de smog.

Bij thuiskomst boekten we direct een vakantie naar Drenthe. Hollandser krijg je het niet. Je hebt er het bos en de hei die soms groenig is maar ook dieppaars kan zijn. En dan die Hollandse luchten: de wolken, de vogels, de manier waarop het licht verandert als het bijna gaat regenen. Dan ontstaat er zo’n bijzondere sfeer. Ik heb dat echt gemist in China."
 

Zien

Boomkroonpad
Altijd al willen weten hoe een bos er vanaf boven uitziet? Het Boomkroonpad, in bos de Hondsrug, is een route van 125 meter lang die over de toppen van de bomen loopt. Leuk om te combineren met een bezoek aan Buitencentrum Boomkroonpad, startpunt van boswandelingen door Gieten-Borger, of Speelbos Lorken.
 

Alle zintuigen
Horen, ruiken, zien, proeven, voelen: het Roekpad in het bos in Echten daagt alle zintuigen uit. Op dit belevingspad en in het speelbos is Loek de Roek de gids die kinderen alles leert over de omgeving. Hartstikke leuk en nog leerzaam ook.
 

Hunebedden
Wist je dat alle hunebedden een nummer hebben? Binnen een straal van 30 kilometer vind je ze allemaal. Het grootste exemplaar staat in Borger. Bekijk een kaart met alle hunnebedden hier.


Lees ook
7x uitjes in Drenthe voor kinderen >

 

Eten

Pizza's én toetjes
Trivio del Villaggio in Meppen is zo'n restaurant dat altijd vol zit. Ook heeft het een speelruimte waar kinderen helemaal los kunnen. Zowel de pizza's als de toetjes op de kaart zijn een echte aanrader.
 

Doen

Avontuurlijke speelroute
In het bos bij Orvelte is een speciale kinderroute. De roze bordjes leiden je langs het Houten Pad van Theodoor, een varkentje dat eigenlijk een wild zwijn wilde zijn.


Shoppen
Het oude postkantoor in Emmen is helemaal verbouwd tot het winkelcentrum Trud. In de ruimte van maar liefst 500 m2 vind je fijne mode- en interieurwinkels.
 

Nog meer tips vind je hier.

 

Lees het hele reisverslag in Kek Mama 04-2017.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

verrassende-verkeersregels-buitenland

Mag je met slippers aan rijden in Spanje? En in Thailand zonder shirt in de auto zitten? Skyscanner geeft je zes verrassende verkeersregels op een presenteerblaadje. Want een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Liever niet rijden met slippers: Spanje

Spanjes diverse en magnifieke landschappen zorgen voor de mooiste roadtrips in Zuid-Europa. Maar als je in Spanje de weg op gaat, let er dan wel op wat je aantrekt. Als je een bril nodig hebt tijdens de autoritten, dan schrijft de Spaanse wet voor dat je altijd een extra paar bij je hebt. En let op je schoeisel. Het is niet echt illegaal om blootsvoets, met sandalen of hoge hakken een auto te besturen, maar als een Spaanse agent denkt dat jouw schoenen (of het gebrek daaraan) het vermogen om veilig te rijden beïnvloeden, dan kun je een boete krijgen. Sowieso is het altijd verstandig om goede schoenen te dragen tijdens het rijden, ook in andere landen en in Nederland.

 

Zorg dat je geen lege tank hebt: Duitsland

De 12.000 kilometers aan Autobahn in Duitsland vormen samen een van de beste autowegen in de wereld. Maar een stop maken op de Autobahn mag pertinent niet, ook een lege tank is geen excuus. Dat hoeft ook niet, want om de 40 tot 60 km zijn er pauzeerplekken (Raststätten) met wc’s, restaurants en tankstations. Hoe dan ook: houd de benzinemeter in de gaten.  

 

Lees ook
Vakantietips: 5 manieren om een lange autorit leuker te maken >

 

Rijd niet door historische dorpen: Italië

Als je een historisch centrum wilt binnenrijden zoals dat van Rome, Florence, Milaan of Pisa, laat dan vooral de auto staan. Veel van deze steden hebben zones met beperkt verkeer (Zona Traffico Limitato of ZTL), wat betekent dat je een forse boete krijgt als je wordt gesnapt met de auto. Die zones zijn alleen toegestaan voor de locals. 

 

Milieusticker voor lage emissie-zones: Frankrijk

Parijs, Lyon, Lille en Grenoble hebben lage-emissie zones en dus moet je een milieusticker op de voorruit plakken om deze Franse steden in te rijden. Anders riskeer je een boete. De vraag naar deze stickers is hoog, dus vraag deze op tijd aan via deze site. Hij is alleen online te bestellen en de sticker kost € 4,21 (prijs 2018), inclusief verzending naar Nederland.

 

Houd je shirt aan: Thailand

De wegen in Thaise steden zien er regelmatig uit als een heksenketel vol mensen, tuk-tuks, scooters, taxi’s en trucks. Buiten de grote steden is het een ander verhaal. Vooral in het noorden van Thailand kun je prachtige routes rijden en dus is het slim om een internationaal rijbewijs mee te nemen. Zorg er alleen wel voor dat je je kleding aanhoudt. Het kan tropisch warm zijn in het populaire Aziatische land, maar het is illegaal – voor zowel mannen als vrouwen – om zonder shirt te rijden op de fiets, in een auto of tuk-tuk. 

 

Flitswaarschuwing uit: o.a. Zwitserland

Vaak is de kans groot dat je navigatie automatisch waarschuwt voor flitspalen en camera’s. Maar, neem je de TomTom of een ander navigatiesysteem mee op vakantie, houd er dan rekening mee dat het waarschuwingssysteem in veel landen niet is toegestaan, inclusief Frankrijk en Zwitserland. Wel fijn: bij de meeste navigatiesystemen kun je dit (tijdelijk) uitschakelen. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >