doen-in-herfstvakantie

Dat je kind zich geen seconde hoeft te vervelen in de herfstvakantie, blijkt wel uit de talloze activiteiten die worden georganiseerd. Bekijk onderstaande uitjes voor een onvergetelijke vakantie.

Cinekid Festival

More content below the advertising

Hét Film-, Televisie- en Mediafestival voor de jeugd van Nederland. Kinderen kunnen hun eigen robot bouwen, hun favoriete YouTube-ster ontmoeten en de nieuwste films en series bekijken. Waar? In Amsterdam en in ruim 35 filmtheaters door heel Nederland. Bekijk hier de exacte locaties.

 

Natuurmuseum Fryslân

Wat doen bomen precies? Wat kan er met hout gemaakt worden? En wat zijn de effecten van een storm? In de herfstvakantie worden al deze vragen (aan de hand van een stempelkaart met opdrachten) beantwoord. In week twee van de vakantie worden er workshops als kleien en houtbewerking gegeven.

 

Lees ook
5x waarom Leiden deze herfstvakantie geweldig is met kinderen >

 

Nieuwe films in de bioscoop

fijne-filmtips-herfstvakantie

Ook altijd goed: een bezoek aan de bioscoop. Daarom hebben wij een paar fijne filmtips op een rij gezet. Bak popcorn erbij en klaar ben je.

 

Week van het Landschap

Van 14 t/m 29 oktober wordt door heel Nederland de Week van het Landschap gevierd: zestien dagen bomvol activiteiten voor jong en oud. De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers die natuur is door excursies, wandel-, vaar- en fietstochten, workshops en themadagen te organiseren. Hier zie je wat er bij jou in de buurt te doen is.

 

Batavialand

In Batavialand in Lelystad wordt de geheel nieuwe ontdekkingsreis ‘Wind in de Zeilen’ geïntroduceerd: een interactieve activiteit waarbij gezinnen met kinderen de wereld van de zeilende handel kunnen ontdekken.

 

GaiaZOO

Kinderen kunnen in deze Limburgse dierentuin in de herfstvakantie meedoen aan een spannende speurtocht (geschikt voor kinderen t/m 8 jaar). Hoeveel weet jij over de dieren die in GaiaZOO leven? Speur over de KinderBoerderij en kom meer over de dieren te weten.