strandtenten wijk aan zee

Speelgoed, voorleesboeken, kindvriendelijke restaurants: elke week deelt een moeder van de Kek Mama-redactie haar favoriete tips. Dit keer: de favoriete strandtenten in Wijk aan Zee van marketeer Romy Krijger.

Eén van de fijnste dingen aan waar ik ben opgegroeid, is dat je op fietsafstand van het strand bent. Ondanks dat ik niet meer in de buurt woon, kom ik er nog steeds héél graag. Wijk aan Zee is iets minder populair dan het welbekende Zandvoort of Bloemendaal, maar je hebt er alles wat je nodig hebt: een fijn strand, dito strandtenten en, niet geheel onbelangrijk, gratis parkeren en vaak een stuk minder files. Ga je die kant op? Denk dan zeker eens aan onderstaande plekken.

 

Aloha

Aloha vind je aan de Noordpier en is een superrelaxte plek met een fijne sfeer. Hier kun je heerlijk een dag vertoeven op de loungebanken. De koffies daar zijn top en de pizza’s een grote aanrader. Er is ook altijd wat te zien met de kiters, surfers of SUP'ers voor de deur. 

 

Article continues after the ad

Timboektoe

Is er bij Aloha geen plek, ga dan naar de buren. Hier hangt net zo’n chille sfeer als bij Aloha en de kaart staat vol met lekkere dingen. Timboektoe maakt zoveel mogelijk gebruik van duurzame, lokale producten. Zo is onder andere het vlees van Lindenhoff, de duurzame vis van Jan van As en het brood van VanMenno. Menutip: de burgers en de ijskoffie.

 

Lees ook
Dit moet je meenemen als je een dagje weggaat met je kleuter >

 

DITTIS Sunsea

Aan de andere kant van Wijk aan Zee kun je lekker zitten bij Sunsea: favoriet bij veel mensen uit mijn omgeving. In tegenstelling tot de tenten aan de Noordpier ligt DITTIS Sunsea veel centraler en is het makkelijker te bereiken met bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Een prima plek om na een wandeling even te zitten met een wijntje en een borrelhap. Of om op een zomerse dag te lunchen.

 

Gewoon

Niet direct aan het strand, maar in het straatje richting de strandopgang. Desondanks is Gewoon toch het vermelden waard, want als je eens zin hebt in een lekkere high tea na je strandbezoek, ben je hier aan het juiste adres. Alles is huisgemaakt en wordt geserveerd op lief, ouderwets bloemetjesservies. Zeker leuk om een keer te doen.

 

De HangOut 

Deze beachbar zit in hetzelfde hoekje als Aloha en Timboektoe en is relatief nieuw: in 2020 openden zij de deuren. Hun idee is om de cultuur van boardsport in combinatie met drinken en goed eten uit bijvoorbeeld de Caribean naar Wijk aan Zee te brengen. Zelf ben ik er nog niet geweest, maar ik kreeg 'm als tip. Je kunt er yogalessen, kitesurflessen en SUP-clinics volgen en na afloop een pizza uit de steenoven eten. Goed om te weten: ze organiseren ook kinderfeestjes.

 

Ook leuk

Andere leuke opties waar je neer kunt ploffen tijdens een dagje Wijk aan Zee zijn De Liefhebbers aan Zee, De Kust, Het Strandhuis, SOUT of Beachclub Oost 3. Er is voor een ieder wat wils, dus genoeg fijne plekjes om eens uit te proberen. Veel plezier!

 

Meer Editor’s Favorites? Elke zaterdag publiceren we een nieuwe lijst met tips.