‘Deze restaurants op Ibiza zijn geweldig met kinderen’

22.05.2021 08:02
kindvriendelijke restaurants ibiza

Van speelgoed en voorleesboeken tot kindvriendelijke restaurants: elke week deelt een moeder van de Kek Mama-redactie haar favoriete tips. Dit keer: de favoriete eetgelegenheden op Ibiza van marketingmanager Eline Olde Kalter.

Ibiza: mijn lievelingseiland. In mijn vorige artikel deelde ik de fijnste accommodaties met kinderen, maar er moet natuurlijk ook gegeten worden. Persoonlijk vind ik het heerlijk om de mogelijkheid te hebben om pas om 22:00 uur aan te schuiven, maar met kinderen is dat vaak lastig te realiseren. Een goede optie is dan om uitgebreid te gaan lunchen, zodat je in de avond genoeg hebt aan een baguette con alioli.  Eén tip: reserveer op tijd. Vooral in het hoogseizoen zitten restaurants al snel vol. Als dat zo is, niet getreurd: via ibiza-runners.com bestel je eten vanuit heel veel restaurants gewoon bij je ’thuis’.

Onderstaande tips zijn kindvriendelijk, want niets vervelender dan ergens binnenkomen met je koters en weggekeken worden – je wil tenslotte wel kunnen genieten.

 

Cala D’ort

Met stip op één en gelijk de goedkoopste optie. In het zuidwesten van Ibiza vind je de magische rots Es Vedra. De zonsondergangen hier zijn werkelijk fantastisch. Zorg dat je ongeveer anderhalf uur voor zonsondergang op het strand van Cala D’ort bent om een goede plek te bemachtigen. Rijd van tevoren langs pizzeria Es Verge voor een lekkere pizza (en een fles wijn). Het kan druk zijn, dus bestellen is aan te raden. Vanaf de pizzeria is het ongeveer tien minuten rijden naar Cala D’ort. Ben je zonder kinderen? Rijd dan vanaf het strand een stuk omhoog en bekijk de zonsondergang vanaf de rotsen. 

 

La Paloma

Midden op Ibiza vind je een Spaanse Finca, omgetoverd tot een fantastisch restaurant: La Paloma. Drie jaar geleden kwam ik er voor het eerst om te lunchen. Met kids, en dat ging perfect. Er is een speeltoestel en een schommel en ze kunnen ook lekker rondlopen zonder dat dit (in mijn beleving) als vervelend wordt ervaren. Veel van het heerlijke eten komt uit eigen tuin en is biologisch. De kaart leent zich perfect om te delen. In de avond ervaar je een compleet andere beleving: er hangen lampjes in bomen, wat zorgt voor een ontzettend knusse sfeer. Daarbij is de prijs/kwaliteitverhouding iecht super. Tip: vraag om een tafeltje in de tuin zodat je je kinderen in de gaten kunt houden.

 

Los Enamorados

Het waanzinnige boetiekhotel Los Enamorados, gelegen in het noorden van Ibiza, heeft ook een restaurant dat niet op je lijstje mag ontbreken. Echt alles, alles klopt – van de cocktailkaart, het servies en het personeel tot het uitzicht. Vanuit Ibiza stad is het misschien even rijden, maar echt: het is het waard. Vertrek vroeg, maak kennis met de prachtige stranden in het noorden en sluit de dag met een fantastisch diner. Succes gegarandeerd. Ga niet te laat eten als je de fenomenale zonsondergang wil zien. En oh ja, in het hotel scoor je meteen de mooiste kaftans.

 

Lees ook
Híer vind je de leukste zwemkleding voor kinderen >

 

The Giri Café

Net als Los Enamorados, bevindt The Giri Café zich in het Noorden van het eiland, in San Juan. Op zondag is er (bijna) het hele jaar door van 10:00 – 15:00 uur een fijne markt met kleding en eten. Heerlijk om na de markt te gaan lunchen in de tuin bij The Giri Cafe; aan de buitenkant zie je niet hoe gaaf het daar is. Een geweldige ruimtelijke inrichting met veel groen. Je kunt zowel binnen als buiten ontbijten, lunchen of dineren. De koffie is overigens heerlijk. 

 

Aubergine

Voor vegetariërs is het romantische Aubergine the place to be. Het is niet te missen op de weg van Santa Getrudis naar San Miquel. De tuin doet me met haar zwierige stoeltjes denken aan iets koninklijks; een Engelse tuin in hippiestijl waar je allerlei hoekjes hebt waar je kunt vertoeven. Aubergine heeft een eigen grote groentetuin waarmee de heerlijkste gerechten worden bereid. Ben je toch meer van het vlees? Niet getreurd, ook dat staat op de kaart.

 

Beachhouse Ibiza

Natuurlijk hoort er ook een heerlijke beach club thuis in het rijtje. Extra fijn met kinderen is Beachhouse Ibiza. Gelegen in Playa d’en Bossa; niet mijn favoriete plek, maar dit is een uitzondering. Heel fijn om je dag te beginnen met een yogasessie om 9:15 uur en vervolgens te ontbijten. Er is ook een kidsclub die dagelijks geopend is van 12:30 tot 17:30 uur. Er wordt daar onder andere muziek gemaakt en miniyoga gegeven. 

 

La Bodega

Na een avondje shoppen in kun je je buik vullen in het altijd overvolle tapasrestaurant La Bodega, gelegen naast de ophaalbrug in Ibiza stad. De kans bestaat dat je met meerdere mensen aan tafel zit, maar de kaart is enorm uitbreid en reuze betaalbaar. Een huilend kind horen de gasten waarschijnlijk niet door de reuring daar; dat is weer een voordeel. Buiten is een beperkt aantal gezellige tafeltjes beschikbaar. Laat je kinderwagen thuis, want daarmee kom je niet heel ver binnen. Let wel: er zijn geen kinderstoelen. 

 

WOW Ibiza

In juli 2020 openden de Nederlandse eigenaars in Santa Gerturdis (de meest pittoreske plaats van Ibiza) restaurant WOW. De inrichting is echt ‘Instagram-waardig’, want alles is prachtig. Als je iets ziet wat je leuk vindt, kun je het kopen. Of het nu het bord is waarvan je eet, het schilderij aan de muur of het pak van de ober. Reserveer een plekje in de tuin en geniet van het heerlijke eten en de house tunes van een echte dj.  Als het regent, is er heel veel ruimte binnen. Kleine kanttekening: het is een hele ervaring met een prijskaartje, dus neem een goedgevulde portemonnee mee.

 

Tot slot…

Ben je een middag zonder kinderen in Ibiza stad en wil je lunchen met een goed glas cava? Ga dan naar Cappuccino – met kinderen die geen zwemdiploma hebben, is het niet prettig want je zit letterlijk aan het water. Heb je een romantische date night in de avond? Ga dan naar La Olivia in de oude stad. Vraag een tafeltje buiten en eet zo laat mogelijk. Als je zin hebt om helemaal voor glam te gaan, kies dan voor Juls

 

Bestel ‘Ibiza Stories’ voor meer tips op het heerlijk eiland. In dit boek neemt influencer Lizzy van der Ligt je mee naar het Ibiza van haar jeugd, naar de leukste onontdekte plekjes, strandjes, restaurants, en winkels van nu. 

 

Meer Editor’s Favorites? Elke zaterdag publiceren we een nieuwe lijst met tips.