‘Deze accommodaties op Ibiza zijn fantastisch met kinderen’

08.05.2021 06:02
editors_favourites_eline_ibiza

Van speelgoed en voorleesboeken tot kindvriendelijke vakanties: elke week deelt een moeder van de Kek Mama-redactie haar favoriete tips. Dit keer: de favoriete accommodaties op Ibiza van marketingmanager Eline Olde Kalter.

Vanwege het coronavirus zijn er bij deze accommodatie extra veiligheids- en sanitaire maatregelen van toepassing.

Ibiza is al jaren mijn favoriete eiland. Of ik nu alleen, met vriendinnen of gezin ga: 2,5 uur vliegen en Holaaaa España! Het stigma dat Ibiza alleen een partyeiland is, is al lang verdwenen. Met vriendinnen ga ik dansen en eet en drink ik om 22.00 uur in de leukste tentjes. Met mijn gezin kijk ik naar eindeloze zonsondergangen, eet ik elke dag verrukkelijk, struinen we marktjes af of verblijven we heerlijk bij de accommodatie in de Spaanse zon.

Het eiland is perfect met kinderen. Wat ik wel belangrijk vind – als je zelf ook een beetje vakantie wil vieren – is dat er bij de accommodatie een zwembad of op loopafstand een strandje is. Alle onderstaande accommodaties zijn in ieder geval voorzien van een zwembad. In een volgend artikel deel ik mijn eettips op Ibiza, maar hier volgen mijn favo’s op het gebied van slapen.

 

Casa Maca

“Toen ik er voor het eerst kwam, was het echt een zoektocht: de navigatie leidde ons niet goed over de zandwegen wat resulteerde in een woordenwisseling met mijn vriend. Want hoe kan hier in de buurt een hotel zitten? Uiteindelijk vonden we het. Casa Maca heeft een zwembad, lichte kamers en een voortreffelijk restaurant van hoog niveau waar wordt gekookt uit eigen moestuin. Let wel; het is redelijk hot and happening; dus trek een leuk jurkje aan. Een dj voorziet je van lekkere house tunes en je hebt een fenomenaal uitzicht over Ibiza Stad waar je binnen tien minuten naartoe rijdt. Voor het restaurant zit een klein speeltuintje; als jij aan het eten bent kan je kind mooi van de glijbaan.”

Boeken

 

Landhotel Calador

“Ik durf de tip bijna niet te delen, omdat het een geheime schat is in een rustige omgeving. Heerlijk simpel ingerichte appartementen met keuken (voornamelijk op de begane grond), een heerlijk zwembad (en minibad) en grenzend aan het kleine baaitje Cala Carbo op vijftien minuten lopen. Je hebt overigens ook twee visresaurants in de buurt die stampvol zitten met Spaanse families in het weekend. Met Claudia en Janos aan het roer; fantastisch liefdesverhaal. Zij kwam jaren geleden terug naar het eiland, ontmoette hem en nu runnen ze de toko samen. Eigenlijk wil ik altijd alleen maar terug naar deze plek met subliem uitzicht op Es Vedra met een fenomenale zonsondergang. Het restaurant is simpel, maar er worden heerlijke gerechten bereid en je kunt er prima met je zandhoofd en slippers aan tafel schuiven. De locatie is magisch en ook nog eens hartstikke betaalbaar. En niet geheel onbelangrijk: ze hebben campingbedjes.”

Ik wil gaan

 

Casa Sukha

“Deze staat bovenaan mijn bucketlist. Een villa gevestigd in het Noorden van Ibiza die pas voor het tweede seizoen is geopend. Alles kan één op één uit een magazine komen (ook niet zo gek, want de boel is ingericht door een interieur stylist). Je kunt overnachten in een tweepersoons suite of een vierpersoons Casita. Of je boekt de gehele villa. Goed om te weten: ze willen graag een hidden secret blijven en nemen alleen boekingen aan via Instagram.”

Contact opnemen

 

Lees ook
Lekker spetteren: de leukste zwembroeken voor je kind >

 

Can Llu

“Een kwartiertje van Ibiza Stad, in het midden van het eiland tussen de heuvels, ligt het kleinschalige en betaalbare Can Llu. Deze accommodatie voelt aan als een Spaanse boerderij. Elke kamer (of villa) is anders ingericht. Ook is er een kleine fitnessruimte en worden er yogalessen gegeven, Voor de kinderen is er een minispeeltuin. En mocht je na een dag zwembad of uitstapjes geen zin meer hebben om in je eigen huisje te koken of om ergens anders te eten, weet dan dat er een heerlijk restaurant bij het complex zit waar wordt gekookt met lokale producten.”

Online reserveren

 

Club Cala Azul

“Een tijdje geleden was ik een paar dagen alleen op Ibiza. Collega en vriendin Laura was er ook met haar gezin en verbleef in het groots opgezette Club Cala Azul in Cala Llenya – op vijf minuten rijden van de bekende hippiemarkt Las Dalias. Het complex beschikt over een restaurant, buitenzwembaden, tennisbanen en zelfs een bowlingbaan. Wat een heerlijke plek! Voor kinderen is er ook nog een kidsclub met dagelijkse animatie.”

Hier wil ik heen

 

Can Cosmi Prats

“De laatste maar zeker niet de minste: het pareltje Can Cosmi Prats, gelegen in het hart van Ibiza en gerund door Anais. Het is te vergelijken met Landhotel Calador. Een heerlijk rustige plek om op te laden bij het zwembad nadat je hebt genoten van het sublieme en verse ontbijt. Of je volgt een yogalesje (want ja, dat is er ook) en gaat in de middag ergens anders lunchen op het eiland. Omdat deze accommodatie supercentraal ligt, is de keuze reuze.”

Gaan

 

Bestel ‘Ibiza Stories’ voor meer tips op het heerlijk eiland. In dit boek neemt influencer Lizzy van der Ligt je mee naar het Ibiza van haar jeugd, naar de leukste onontdekte plekjes, strandjes, restaurants, en winkels van nu. 

 

 

Meer Editor’s Favorites? Elke zaterdag publiceren we een nieuwe lijst met tips.