‘De fijnste zwangerschapskleding die niet in je kast mag ontbreken’

02.10.2021 13:52
topstory editor's favorites zwangerschapskleding Eline Beeld: Getty Images

Van speelgoed en (voorlees)boeken tot kindvriendelijke restaurants: elke week deelt een moeder van de Kek Mama-redactie haar favoriete tips. Dit keer: de favoriete zwangerschapskleding van marketingmanager Eline.

‘Zwangerschapskleding: ik ben geen mega fan, want ik vind het nooit helemaal fashionable. Het heeft vooral een praktische uitstraling, als je het mij vraagt. Ik heb me suf Gegoogled tijdens mijn eerste twee zwangerschappen, want ik ben nogal kritisch als het om mode gaat.

Nu, bij de derde zwangerschap, merk ik dat het niet heel veel beter is geworden. Maaaar, wat ik nu eindelijk weet (beter laat dan nooit), is dat je niet per se alleen maar zwangerschapskleding hoeft te kopen. Er is ook heel veel ‘normale’ kleding die Pregnant Proof is. Zo showt influencer Lizet Greve (@lizetgreve) de leukste combinaties die na je zwangerschap niet op zolder hoeven te belanden.

Zo belangrijk om te shinen, als je zwanger bent. En dat je draagt waar je je prettig in voelt. En hoe leuk als dat er ook nog eens mooi uitziet?

 

Lees ook:
Pronken met die buik: dít zijn de leukste zwangerschapstuinbroeken >

 

Blazer

Deze blazer is prachtig en mijn lievelingsitem de komende tijd. Normaal gesproken draag ik maat 36, maar ik heb nu maat 42 genomen. Oversized, maar niet té. Eronder een simpel wit T-shirt.

Bestel ‘m hier

 

Shirt

Leuk shirt van Asos (favoriet overigens, als het gaat om zwangerschapskleding). Fijn met een blazer erover of onder een grote trui.  

Hier koop je ‘m

 

Trui

Ribgebreide wollen trui, fijn met een zwarte legging. Verkrijgbaar in rood en donkerbeige.

Ja, die wil ik

 

Jurk

Het merk Fabienne Chapot vind ik sowieso een feestje, maar ik kwam er pas onlangs achter dat hun jurken te dragen zijn tijdens je zwangerschap. De perfecte jurk voor een avond uit of als je wat extra sjeu aan je dag wilt geven.  

Koop ‘m hier

 

Lees ook:
De fijnste zwangerschapsjeans op een rij >

 

Jumpsuit

Hier woon ik al in vanaf week 9. Leuk om casual of sjiek te dragen met boots of hakken. Erover een blazer of eronder een strakker shirt of truitje.

Bestel de jumpsuit hier

 

Legging

Leggings; de must have van iedere zwangere. Een grote trui erover en klaar ben je.

Bestel ‘m hier

 

(Sport)legging

Liever een andere kleur? Deze roze is leuk ter afwisseling. Ik heb ‘m zelf ook en heb er al veel complimenten over gehad. Mocht je nog sporten (ik heb de handdoek al in de ring gegooid), dan kan hij ook prima doorgaan als sportlegging.

Hier koop je ‘m

  

Broek

Zoek je nog een leuke broek? Ik houd van scheuren in broeken; maakt het wat minder netjes en gekleed. Zoals deze fijne boyfriend jeans.

Ja, die wil ik

 

Lees ook:
Goedkope zwangerschapskleding waar je blij van wordt >

 

Shirt

Shirtjes met een ronde hals: onmisbaar. Normaal gesproken neem ik een maat groter, maar dat is bij deze niet nodig. Een fijne set van twee stuks in zwart en wit.

Koop ze hier

 

Jas

Deze gewatteerde jas vind ik heel erg gaaf en is ook leuk om gewoon over een shirt te dragen.

Koop ‘m hier

 

Rok

En dan als afsluiter deze fantastische pregnant proof rok met luipaard dessin. Dankzij de stretch valt-ie lekker soepel en voelt hij heerlijk comfortabel aan.

Hier bestel je ‘m

 

Tas

Via Instagram stuitte in onlangs op een heel gaaf account: @Madoubags. Zij maken boho/velvet shoppers in allerlei soorten maten. Ik was in de veronderstelling dat deze echt op z’n minst honderden euro’s kosten, dus bleef ik er vooral verlekkerd naar kijken. Maar dit blijkt helemaal niet waar te zijn. Ze heeft verschillende maten; small, weekend, yoga en large shoppers en de prijzen variëren van € 129 tot € 159.

Ze maakt ook nog eens hele gave luiertassen op aanvraag. Die hoeven dus niet enkel te fungeren als luiertas, je kunt ze nu al gebruiken om je outfit op te leuken.

Bestellen kan via Instagram @Madoubags.

 

Tip

O, en last but not least een tip: fleur je kleding wat op met bijvoorbeeld een glittersok die net boven je schoenen uit komt. Dan lijkt die zwarte legging waar je in woont niet altijd dezelfde. Wacht trouwens ook niet te lang met het bestellen van een maatje groter ondergoed. Niets is zo onprettig als een string die in je groeiende heupen snijdt.

 

Meer Editor’s Favorites? Elke zaterdag publiceren we een nieuwe lijst met tips.