Zo maak je de lekkerste waterijsjes

16.07.2019 10:34
zo maak je lekkerste waterijsjes zelf Beeld: Shutterstock

Wat is er lekkerder dan een verkoelend waterijsje op een snikhete zomerdag? Inderdaad, niets. Daarom een aantal fijne recepten op een rij. Enjoy!

Een waterijsje kun je natuurlijk in de supermarkt kopen, maar waarom niet gewoon zelf maken? Dat is in een mum van tijd gebeurd en ze zijn nog lekkerder (en gezonder) ook. Wij verzamelden een aantal fijne recepten voor je. 

Vers fruit

Appel, besjes, kiwi, aardbei, meloen: met vers fruit kun je in waterijsjes eindeloos variëren. En extra fijn: het is niet alleen superlekker voor je kinderen, maar ook nog eens gezond. Voor een extra bijzondere smaak voeg je wat verse gehakte kruiden toe (of gebruik alleen de blaadjes).

Benieuwd hoe je deze te leuke ijsjes kunt maken? Check hier het recept – voor 16 personen. 
 

Bloemenijsje

Zeg nou zelf: deze ijsjes zijn eigenlijk te mooi om op te eten. Boffen dus, dat ze in die warme temperaturen vanzelf smelten en je ze dus niet mag laten liggen. Wat je nodig hebt? IJsvormpjes, een karaf of glas, fruit (1 bloedsinaasappel en 1 mango), kokoswater, schil + sap van een citroen, 1 vanillestokje, honing en 12 eetbare bloemen. Hoe je alles mixt tot deze eyecatcher-ijsjes, lees je hier.
 

Aardbei-citroen

Aardbeien: bijna ieder kind is er gek op. En aan het begin van de zomer zijn ze volop verkrijgbaar. Voor zo’n 10 waterijsjes heb je 200 ml water nodig, 100 gram suiker, 200 ml citroensap en een stuk of 12 zomerkoninkjes. Lees hier de rest van het recept: smullen maar!
 

Lees ook
Zo zoekt je kind verkoeling in de hitte >

 

Puur natuur

Het leven kan zo simpel zijn: snijd wat fruit in kleine stukjes, vul de ijsvormpjes met puur fruitsap (yum!) en gooi de stukjes fruit erbij. Zet ze in de vriezer, laat minimaal 3 uur afkoelen en haal de ijsjes voorzichtig uit de vormpjes. Laten ze niet los? Een kom warm water doet wonderen.
 

Limonade-ijsjes

Heb je nog een voorraadje limonade in je koelkast staan? Ook dan kun je in een handomdraai heerlijke waterijsjes maken. Gebruik voor deze waterijsjes één tot twee bekers rode limonade en één tot twee bekers oranje limonade – liefst iets zoeter dan wanneer je het gewoon opdrinkt. Giet 6 ijsvormpjes eerst vol met de rode limonade en laat dat hard worden in de vriezer. Daarna giet je er de oranje limonade op, steek de stokjes erin en laat volledig bevriezen. 
 

Fris-drank(je)

Oké, wat minder gezond, maar wel superlekker en verfrissend: een waterijsje met colasmaak. Of Fanta of Icetea – wat je kind ook maar lekker vindt. Koop een stel langwerpige ijsvormpjes, vul ze met zijn favoriete drankje en laat zeker zes uur in de vriezer hard worden. Wedden dat je kind er twee wil?

 

 

Meer lekkere recepten voor de zomer? Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >