Zin in een burger? Dit zijn de lekkerste recepten

08.08.2020 13:02
burgers lekkerste recepten Beeld: Shutterstock

Hoezo een grote fastfoodketen opzoeken als je kind zin heeft in een burger? Met een beetje goede wil maak je die gewoon zelf. Met één van deze recepten bijvoorbeeld.

Kipburger

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mocht je nog op zoek zijn naar lekker eten voor de zondagavond dan kan je bij deze stoppen, want ik heb hier een kipburger recept met appel voor je ??? Ingrediënten: 300 gram kipgehakt 25 gram volkoren beschuit 50 gram Apetina light 75 gram groene appel 1 teentje knoflook 1 waldkorn bol Peper en zout Bereiding: Snijd de appel en de Apetina in kleine stukjes. Maal de beschuitjes fijn en voeg het peper en zout toe en knijp het knoflookteentje hierin fijn. Meng het kipgehakt met de beschuitjes, appel en Apetina. Warm de grill op en bak de burgers 10 tot 15 minuten. Bak ondertussen ook de broodjes af. Beleg het broodje met sla, vervolgens de burger en als laatste met een sausje naar keuze. Ik koos voor BBQ saus. #kipburger #sneldiner #gezondeburger #burgerrecept #gezonddiner #healthydiner #goodfood #gezondeten #healthyburger #fitjourney #comfortfood #foodblogger #fitdutchies #foodinspo #quickfood #foodpic #sundayfood #dinnerrecipes #fitfoodie #instafood #foodstagram #fitfoodporn #healthyfood #foodfam #gezondrecept #foodlover #foodgirl #gezondafvallen #foodtips #fitfoodjoy https://fitfoodjoy.nl/kipburger-met-appel-en-feta/

Een bericht gedeeld door Fit.Food.Joy (@fit.food.joy) op

Kip met appel en feta: verrassend én lekker fris. Frietjes erbij, een beetje BBQ saus en klaar ben je. 

 

Vegan linzenburger

Dat een burger echt niet altijd vlees hoeft te zijn, bewijst deze vegan linzenburger. Lekker krokant van buiten dankzij het paneermeel, maar van binnen wel zacht en smeuïg. Hoe je ‘m maakt, lees je hier.
 

Lees ook:
15x de lekkerste hamburgerrestaurants >

 

Visburger

Je maakt deze kabeljauwburgers op de bbq of gewoon in de pan. Een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd voor een warme zomerdag. Geen fan van kabeljauw? Met zalm smaakt deze burger minstens zo lekker.

 

Ceasar burger

Fan van een ceasar salad? Dan moet je deze ceasar burger proberen: dezelfde ingrediënten, maar dan in burgervorm.
 
 

Gado gado burger

Ga op de Indonesische tour en maak deze gado gado burger, met eitje en homemade satésaus. Reken maar dat dat in no time één van je favorieten wordt.

 

 

Nog meer lekkere recepten? 
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >