Zelf maken: hartige Engelse muffins

19.08.2014 14:21

Elke dag bammetjes met kaas in de lunchtrommel? Het kan spannender! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze overheerlijke hartige Engelse muffins? Een ideale snack voor tussen de middag, al kun je ze natuurlijk ook trakteren op de verjaardag van je kind.

Dit heb je nodig:

  • cupcakepapiertjes
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • melk
  • roomboter
  • zongedroogde tomaatjes (op olie)
  • 100 g Cheddar
  • kerstomaatjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180ºC. Zet cupcakepapiertjes in een muffinvorm. Zeef 250 g zelfrijzend bakmeel in een kom. Klop in een andere kom 1 ei los en voeg 200 ml melk toe. Meng er 50 g gesmolten boter door. Schenk dit mengsel al roerend met een pollepel bij het bakmeel. Voeg flink wat peper en zout toe en meng alles met een garde goed door elkaar, zodat je geen klontjes hebt. Snijd 70 g zongedroogde tomaatjes (uitgelekt) in reepjes. Schep de tomaatjes en zo’n 90 g geraspte Cheddarkaas door het beslag en verdeel het over 10 tot 12 vormpjes. Druk in ieder vormpje een half kerstomaatje in het beslag en bestrooi met nog wat kaas. Zet de muffins 25 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze afkoelen voordat je ze verpakt. Dat kan prima in een boterhamzakje. Lekker voor erbij in de trommel: Engelse koekjes, vers fruit zoals aardbeien en – vooruit, voor één keer – Engelse drop.

Wil jij een leuke wikkel voor de broodtrommel van je kind maken? Dat kan hier.