Lekker, knapperig én verantwoord: dat zijn deze zoete aardappel frieten van '100 heerlijke calorieën' op LINDA.tv. Ook fijn: je hebt niet eens een frituurpan nodig, want deze aardappelpartjes gaan gewoon de oven in. Wel zo makkelijk.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Schuilt er een mini-chef in jouw kind? Breng 'm dan naar een kookstudio, zodat hij alle technieken onder de knie krijgt en jij straks getrakteerd wordt op een verrukkelijke maaltijd. Wij zetten de leukste kookstudio's voor kinderen op een rij.

Let’s Cook Together – Rijswijk

kookstudio's voor kinderen


Foto: Shutterstock

Hier leert je kind in no time de mooiste gerechten op tafel te toveren. Kneden, snijden, bakken en braden: alles doet-ie zelf, of met een beetje hulp van de kok natuurlijk. En het zijn heus niet alleen pizza’s die hier gemaakt worden. Bij Let’s Cook Together worden de handen echt uit de mouwen gestoken en krijg jij door je kind straks een driegangenmenu voorgeschoteld.  Vanaf 5 jaar

 

Keizer Culinair – o.a. Amsterdam, Haarlem, Breukelen

Bij Keizer Culinair leert je kind hoe hij lekkere sandwiches maakt, brownies, taart of een heuse soezentoren. Toch liever een pizza? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. De les wordt georganiseerd voor groepen van minimaal 12 kinderen en duurt ongeveer 2,5 uur. Vanaf 8 jaar

 

Kids Lodge – Houten

kookstudio's voor kinderen


Foto: Shutterstock

Bakken, braden en koken: bij het kinderkookcafé van de Kids Lodge krijgt je kind het allemaal uitgelegd. Maar óók wat er komt kijken bij de hygiëne in de keuken, en hoe het bestek hoort te liggen? Na de workshop mogen de kinderen voor alle ouders koken en ze bedienen. Maak je borst maar nat, dus.

 

Lees ook:
VIDEO: Kleine chef koks >

 

De Pantry – Amstelveen

Een pizzaworkshop of tapas leren maken: bij kookstudio De Pantry kan het. Voor tieners en bijna tieners, vanaf 9 jaar, is er het speciale Teenerdiner. Je maakt dan samen een driegangenmenu waarbij je zelf pasta bereidt en hamburgers met frietjes op tafel tovert. Alles kan ook glutenvrij worden gemaakt.

 

Kookworkshop – Zwolle

kookstudio's voor kinderen


Foto: Shutterstock

Bij de Kookworkshop zijn er vijf verschillende mogelijkheden: leer Italiaans koken, tapas maken, een high tea te organiseren, suikervrije koekjes bakken óf een twee-gangen-diner klaar te maken. Prijzen liggen rond de twintig euro per kind. Alle workshops duren ongeveer twee uur en de kinderen worden geholpen door een ervaren kok die ook jarenlang in het basisonderwijs heeft gewerkt.

 

Kookidoki – Eindhoven

De naam alleen al zorgt ervoor dat je kind zin heeft om te gaan kokerellen. Bij Kookidoki kunnen kinderen leren hoe ze verschillende gerechten moeten bereiden en er is elke maand een inlooples voor kinderen van 9 tot 15 jaar.  Je kind maakt dan een tweegangen-menu, dat daarna gezamenlijk wordt opgegeten. Vanaf groep 3

 

Smaaksoldaatjes – Amsterdam

Bij de Smaaksoldaatjes gebruiken ze eerlijke en seizoensgebonden producten. Kinderen leren met hulp van een chef-kok hoe ze gezonde gerechten uit allerlei keukens maken. Pakjes en zakjes komen er niet aan te pas. De moeilijkheidsgraad van de technieken wordt aangepast aan de leeftijd van de groep. Extra leuk: de gerechten én receptenkaarten krijgt je kind mee naar huis. Tot 15 jaar

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock

Een dagje naar de stad met je kind én lekker eten? Dan is een bezoek aan een foodhal de perfecte combi. Wij zetten de leukste foodhallen voor je op een rij.

1. De Foodhallen - Amsterdam

de leukste foodhallen met kinderen

Pizza’s, hamburgers, vegetarische hapjes en sushi: bij de Foodhallen in Amsterdam is er voor ieder wat wils. Je kunt er alleen ter plekke eten – bij twintig lekkere restaurantjes – en geen eten meenemen. Extra leuk: op woensdagen worden er voor kinderen allerlei activiteiten georganiseerd, zoals voorlezen en knutselen.

 

2. Foodhall Mout – Hilversum

de leukste foodhallen met kinderen

Bij Mout, een oude bioscoop die is omgetoverd tot foodhall, kun je uit elke windstreek wat lekkers eten. Hun slogan is niets voor niets: ‘Van Italië tot Azië en van Zuid-Amerika tot New York, alle keukens zijn aanwezig.’ Kom maar door dus, met die lekkere pasta’s, steaks en dim sum.

 

Lees ook:
15x de leukste kindvriendelijke restaurants in Nederland >

 

3. FoodDock – Deventer

de leukste foodhallen met kinderen

Dit is de eerste foodhall van Oost-Nederland en je vindt ‘m in een oude zwarte silo in het Havenkwartier van Deventer. Je eet er de lekkerste hotdogs bij Hieper de Pieper, een echte Engelse pie bij de Pub Grub en voor Turkse köfte ben je aan het juiste adres bij Antepia. Handig: met een speciaal arrangement kun je eerst eten bij FoodDock en daarna door naar de bioscoop om de hoek.

 

4. Markthal – Rotterdam

de leukste foodhallen met kinderen

Eén van de bekendste foodhallen vind je in de Markthal van Rotterdam. Er zijn allerlei leuke tentjes waar je een vorkje mee kunt prikken: van vis en vlees tot verse broodjes, pasta’s en groenten. Reken maar dat hier wat lekker tussen zit voor je kinderen. Onze tip: heerlijke churros, een soort gefrituurde deegstengels. De Markthal is trouwens ideaal als je tegelijkertijd boodschappen wil doen, want je vindt er een supermarkt en kunt bij veel tentjes producten kopen.
 

 

5. Minglemush – Den Haag

de leukste foodhallen met kinderen

Terwijl jij lekker aan de bar zit met een portie tapas, vermaakt je kind zich hier in de speelhoek. MingleMush is dus een heel kindvriendelijk restaurant. Je vindt deze foodhal vlak naast het Centraal Station van Den Haag en telt ruim vijftien eettentjes. Van Aziatisch streetfood tot de beste Italiaanse pizza’s en panini’s: dus is je kind uitgespeeld, dan kan hij lekker meesmullen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >