Recept: romige tomatensoep met knapperige kikkererwten

05.01.2016 12:20

Soms verlangen we alleen maar naar een stevige kop tomatensoep. Rachel Khoo bedacht een verrukkelijk recept.

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 citroen in schijfjes
  • 4 tenen knoflook, ongepeld
  • 1 el plantaardige olie
  • zeezout
  • 2 blikken van 400 g kerstomaten
  • 250 g groentebouillon of water
  • 1 tl suiker
  • 1 el rodewijnazijn
  • versgemalen peper
  • 200 ml single cream of slagroom

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Hussel de kikkererwten, citroen, knoflook en olie door elkaar en verdeel over een bakplaat. Strooi het zout erover en rooster alles 30 tot 40 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin en knapperig zijn. Doe intussen de tomaten en de groentebouillon of het water in een middelgrote steelpan en zet op  middelhoog vuur, tot het water of de bouillon gaat bubbelen. Knijp de geroosterde tenen knoflook uit boven de pan. Laat nog 5 minuten sudderen. Doe de suiker en azijn erbij en laat nog 1 minuutje koken. Proef of er zout en peper bij moet, en roer de helft van de room erdoor. Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer. Schep de soep in kommen en garneer met de knapperige kikkererwten, een schijfje geroosterde citroen en een scheutje room.

Bekijk meer recepten in Kek Mama 01-2016.