In samenwerking met Kek Mama

Recept: pompoensoep met chocolade

07.12.2016 08:23

Je moet er maar op komen: pompoensoep met chocolade. Magda Dullemond maakte het tijdens de MAGGI kookworkshop en het smaakte verrukkelijk. 

Wel zo makkelijk 

Stamppot, couscous, risotto en pastasaus – er zijn genoeg recepten waarvoor je bouillon gebruikt. Toch blijft een verse pan soep favoriet. Wat heet: 90% van de testers gebruikt MAGGI bouillon voor de soep. Snappen we, want ook wij vinden het een handige, snelle en lekkere maaltijd na een lange dag werken.

Lekker voor het hele gezin

Tien vrouwen van hettestpanel.nl* mochten alvast aan de slag met de vernieuwde bouillon. Tijdens de MAGGI kookworkshop kwam niet alleen deze verrukkelijke soep aan bod. De vrouwen maakten recepten die goed te bereiden zijn en die vast in de smaak vallen bij het hele gezin. Hieronder zie je de impressie van de kookworkshop. Wedden dat het gaat kriebelen om zelf aan de slag te gaan?

Zelf die pompoensoep met chocolade maken? Dit gaat erin:

(voor 8 personen)

  • 2 a 3 blokjes MAGGI Bouillon Groente
  • +/- 500 gram pompoen
  • 125 gram ui
  • 1 chilipeper
  • Paar peulen met kardemomzaadjes
  • 100 g pure chocola
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 stukje gember
  • 3 plakjes korstdeeg
  • Zeezout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Haal 3 plakjes korstdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien, Snij de plakjes 2x diagonaal door en leg ze op een bakplaat. Bak de korsten af in 20 minuten, doe de deur open, oven uit en laat ze afkoelen in de oven.

Snij de schil van de pompoen, maak de ui schoon en snij allebei in stukken. Rol de chilipepers een paar keer door je handen, snij de steeltjes eraf en haal de zaadjes eruit. Snij de helft in dunne ringetjes. Fruit de pompoen, de ui, de kardemomzaadjes en de andere helft van de chilipeper. Voeg 1 liter water en 2 a 3 bouillonblokjes toe. Mix het geheel – als het gaar is – in de blender. Breng eventueel op dikte en doe weer terug in de pan.

Warm de kokosmelk op en laat de gember rustig meetrekken. Smelt de chocola au bain marie als de korst is afgekoeld en smeer de bovenkant van de korst ermee in. Strooi er – als de chocolade nog vloeibaar is – een paar korrels zout overheen.

Neem 8 glazen en doe in ieder glas een paar ringetjes chilipeper. Zeef de kokosmelk en giet ‘m in een slagroomspuit met 1 gaspatroon. Warm de soep op, vul de glazen, spuit er een beetje kokosmelk op. Serveer de soep met de chocoladekorst.

Nieuwe MAGGI bouillon

Dit recept is perfect om jouw (schoon)familie met kerst te imponeren. Dat is nog eens een goed begin van het kerstdiner. Wat is het heerlijk om te experimenteren met bijzondere gerechten. Wie had gedacht dat je zoveel verrassends met MAGGI bouillonblokjes kon maken? Helemaal met de vernieuwde versie die bestaat uit lekkere kruiden en herkenbare specerijen. De blokjes zijn verkrijgbaar in de varianten groente, kip en rund en hebben een pure smaak. 87 vrouwen mochten het vernieuwde product al testen en waren razend enthousiast. 98% procent kan de bouillon aanbevelen. Sterker nog, 99% van de testers vindt dit de beste basis voor hun gerechten. Het testpanel geeft een gemiddelde van 8,3.

*N=87, Samengesteld door hettestpanel.nl (oktober, 2016)

 

 

 

Advertisement