Recept: heerlijke flammkuchen

04.04.2016 13:25

Elsbeth Teeling vroeg haar Facebookvrienden van de Club van Relaxte Moeders hun superrelaxte, gezonde recepten te delen. De lekkerste vijftig staan in Relax Mama in de keuken. Wij zijn fan van deze flammkuchen. Makkelijk te maken en je kinderen vinden het verrukkelijk.

Ingrediënten

Voor 4-6 personen

* 200 g speltmeel
* 200 g gewone bloem, plus extra
* 1 zakje droge gist (7 g)
* 2 tl zout
* 200 ml lauwwarm water
* 2 el olijfolie

Voor de topping
* 200 g crème fraîche
* 200 g spekblokjes
* 2 uien, in dunne halve ringen
* 2 bakplaten, dun met bloem bestoven

Bereiding

Zeef speltmeel en bloem boven een kom. Voeg gist, zout, water en olijfolie toe en kneed tot een soepel deeg. Hoe langer je het deeg kneedt, hoe beter. Dek af met een theedoek en laat ca. 1 uur rijzen of tot het volume is verdubbeld.

Verwarm de oven voor op 240°C. Rol de helft van het deeg op een met bloem bestoven
werkvlak zo dun mogelijk uit tot een ovale of ronde lap. Leg op een bakplaat. Bestrijk met de helft van de crème fraîche.

Verdeel de helft van de spekjes en ui erover en bestrooi met zwarte peper en wat zout.

Schuif de bakplaat in de oven, bak de Flammkuchen 5-8 minuten in de hete oven tot de randen goudbruin kleuren en het deeg gaar is. Maak op dezelfde manier met de andere helft van het deeg en de rest van de ingrediënten nog een Flammkuchen.

Tip

Met de topping kun je eindeloos variëren met groenten, vis en vleeswaren.