Mamma mia: met deze 7 pastagerechten waan je je in Italië

18.05.2020 10:32
pasta recepten Beeld: Shutterstock

Een tripje naar Italië zit er voorlopig nog even niet in, maar met déze fijne pastarecepten haal je la dolce vita zelf in huis. En ze zijn nog makkelijk te maken ook.

Spaghetti bolognese

Hét pastagerecht onder de pastagerechten, deze spaghetti bolognese. Gaat erin bij ieder kind en je zet ‘m in een kwartiertje op tafel.

 

Spekjes en peer

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NIEUW! ⭐️ Pasta met spek en peer ?. Dit recept ontstond eigenlijk toen ik een keer bijna niets in huis had (en ik te lui was om boodschappen te doen) en ik ingredienten uit de koelkast én de fruitmand bij elkaar verzamelde. Ik had niet veel groenten meer in huis dus ik dacht waarom gooi ik er geen peer doorheen, en dat bleek zo’n ontzettend lekkere combi dat Eric en ik besloten om het recept op de foto te zetten om te delen met jullie. En deze pasta met peer, walnoten en spek in een romige saus past natuurlijk perfect bij dit herfstige weer. Enjoy! Link in mijn bio @leukerecepten_nl⠀ ⠀ #pastarecept #pastametpeer #kokenmetfruit #herfstrecept #wewv https://buff.ly/33ihVqW

Een bericht gedeeld door Sandra Waterschoot (@leukerecepten_nl) op

Pasta en fruit? Klinkt misschien gek, maar het is prima te combineren. Bij dit gerecht maak je ravioli met spekjes, walnoten en stukjes peer. Wedden dat die voor herhaling vatbaar is?

 

Zalm lasagne

Traditioneel heeft de lasagne gehakt en tomatensaus, maar deze variant met zalm, tomaat en spinazie is misschien nog wel lekkerder. Even stapelen en de oven doet de rest.
 

Lees ook:
‘Ik verhuis met mijn gezin naar Italië’ >

 

Lasagne muffins

Toch liever een lasagne zoals je ‘m kent? Maak dan deze variant op de ovenschaal: mini-muffins met courgette, tomatensaus en mozzarella. Die werkt je kind in no time naar binnen.

 

Pastaspies

Leuk voor een partijtje of in de picknickmand: pasta aan een stokje. Staat niet alleen feestelijk, is ook superlekker én handig uit de hand te eten.

 

Chorizo en paprika

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De pastaschotel die ik onlangs op stories deelde staat online hoor. Chorizo, tomaatjes, paprika, basilicum; het zit er allemaal in. Het was zo lekker, althans dat vind ik zelf. ’t Was helaas alleen allemaal niet zo aan Jelm besteed, want hij lust geen chorizo. ? Lijkt het jou wel wat en ben je benieuwd naar het hele recept? Link in bio. ❤ . . . . Vanavond ga ik niet zelf koken, maar een restaurant hier uit de buurt supporten. Oftewel eten bestellen. We bestellen normaal eigenlijk nooit omdat ik het fijner én leuker vind om zelf te koken. Met lekker veel groente enzo. Maar we gaan wel regelmatig uit eten, maar nu dat niet kan doen we het zo. Onlangs hadden we een box besteld bij @roastleeuwarden. Was heel lekker. Alles voorgesneden en wel, je moest het alleen zelf warm maken. Heel leuk concept! Vanavond gaan we voor nog meer gemak en gaan we gewoon kipsaté met friet bestellen bij het eetcafé bij ons om de hoek. ? . . Bestellen jullie ook weleens wat om de horeca een beetje te helpen? ❤ . . #pasta #pastarecipe #pastarecept #pastaschotel #avondeten #recept #watetenwevandaag #pastagerecht #foodblogger #foodie #yum #koken #dilleenkamille #blokkernederland

Een bericht gedeeld door Truusje ▪ De Sandwichformule (@desandwichformule) op

Bomvol smaak, dit pastagerecht – en door de groenten en volkoren pasta nog gezond ook. Als je kind geen liefhebber is van chorizo kun je natuurlijk ook hamblokjes gebruiken. 

 

Tagliatelle soep

Pasta is niet alleen heerlijk als hoofdgerecht, maar ook prima als voorafje. Bijvoorbeeld in deze soep, waarbij de noedels vervangen zijn door tagliatelle.

 

Nog meer lekkere recepten?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >