Deze salades voor bij de borrel maak je makkelijk zelf

16.10.2019 14:53
borrel salades recept

Verjaardag, feestdagen of een babyshower? Deze zelfgemaakte salades voor bij de borrel zet je in een handomdraai op tafel voor je gasten.

Salades voor op de borrelplank, voor c.a. 5 personen.
 

Makreelsalade

  • 2 stuks gerookte makreelfilet, geprakt (tip: gebruik verse vis van de visboer)
  • ½ stengel bleekselderij, fijngesneden
  • ½ zure appel (bijvoorbeeld Granny Smith), niet geschild en in kleine blokjes
  • 1 kleine el mayonaise
  • Wij gebruiken biologische halvanaise
  • Sap van een ½ sinaasappel
  • Peper en zout

Snijd alle ingrediënten mooi fijn zodat de salade een goede structuur krijgt. Prak de makreel en meng met de eetlepel mayonaise. Voeg vervolgens het sap van de sinaasappel, de bleekselderij en appel toe en breng op smaak met peper en zout.

 

Ei-tomaat

  • 250 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 3 hardgekookte eieren, geprakt
  • Aantal takjes fijngesneden bieslook
  • 1 kleine el mayonaise
  • Wij gebruiken biologische halvanaise
  • 2 el kappertjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper en zout

Halveer de cherrytomaten en meng met de geprakte eieren. Knip de bieslook fijn met een schaar en meng samen met de mayonaise, kappertjes, paprikapoeder, peper en zout.

 

Zalm-ei

  • 100 gram gerookte zalm, in kleine stukjes gesneden (tip: gebruik verse vis van de visboer)
  • 2 Hardgekookte eieren, geprakt
  • 1 el verse of gedroogde dille, fijngesneden
  • 1 kleine el mayonaise
  • Wij gebruiken biologische halvanaise
  • 1 kleine el dikke (griekse) yoghurt
  • 2 el kappertjes
  • Peper en zout

Meng de fijngesneden zalm met de hardgekookte eieren en voeg een eetlepel mayonaise en yoghurt toe voor een goede binding. Voeg ook de kappertjes toe en breng op smaak met dille, peper en zout.

 

Serveer met een vers afgebakken (stok)brood en geniet.

 

Mede mogelijk gemaakt door (de zusjes) Lucy en Rosa van Your Meal Planners.

 

 

Meer heerlijke recepten nodig? Volg ons op Facebook.