Dat wordt smullen: 5x heerlijke recepten met aardbeien

07.05.2020 07:03
recepten met aardbeien Beeld: Shutterstock

Ze zijn er weer: die mooie, knalrode aardbeien. Dat vraagt natuurlijk om een aantal heerlijke recepten. Zoals deze: vijf toppers die het zomerkoninkje in de spotlight zetten.

Aardbei- mascarponetaart

Alleen al bij de naam loopt het water je in de mond, toch? De goddelijke combinatie van aardbeien en mascarpone moet je gewoon een keer geproefd hebben. Maken dus, deze taart. Het recept vind je hier.

Aardbeien-kwarktaart

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aardbeien seizoen ? Wij maakte alvast een lekkere gezonde aardbeien-kwark taart. Leuk om met kinderen te doen, makkelijk om te maken en ze kunnen zelf de aardbeien snijden met een kindermesje ! Ik haalde hier 8 stukken uit. Receptje : 90g speltbloem 1 tl bakpoeder 30ml ahornsiroop 15g stevia 1 ei 200g magere kwark Enkele aardbeien Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het bloem en bakpoeder door elkaar, voeg het ei, de kwark en zoetmiddel eraantoe. Meng goed door elkaar zodat er een mooi beslag ontstaat. Gebruik een vorm van 20cm of een cakevorm. Doe bakpapier hierin en giet het beslag erin. Werk af met schijfjes aardbei. Bak de kwarktaart 25-30 minuten op 180 graden. Laat de taart goed afkoelen alvorens aansnijden. #funwithkids #bakkenmetkinderen #aardbeien #aardbeikwark #kwarktaart #aardbeientaart #heerlijk #gezonderecepten #healthyfood #instafood #foodblogger

Een bericht gedeeld door Delphine loves healthy food (@justafoodieaddict_) op

Voor als je op zoek bent naar een iets gezondere variant. Maar dat is natuurlijk geen garantie dat hij langer op tafel blijft staan… Kijk hier voor het recept.

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van een geweldige aanbieding: 8 nummers én een Studio Noos-tas voor maar € 49,95!

 

Aardbeien op een stokje

Zodra je kind deze aardbeien ziet, heeft hij in een mum van tijd alleen nog maar het stokje in z’n hand. Want dat crunchy suikerlaagje doet het ‘m. Hoe je ze maakt? Nou, zo.

 

Aardbeienmuffins

Muffins zijn niet moeilijk te maken en hebben ook nog eens een perfect maatje om met de hand op te smullen. Met dit recept maak je een heerlijke variant met aardbeien.

 

Aardbeientiramisu

Aardbeien, sinaasappel en een vleugje basilicum: combineer die met een aantal basisingrediënten en je zet dit schitterende dessert op tafel. Waan je je al in Italië?

Lees ook:
5x lekkere dingen om te bakken nu je binnen zit >