Proosten zonder kater: 8x de lekkerste alcoholvrije cocktails

14.06.2022 16:30
alcoholvrije cocktails Beeld: Unsplash

Zin in een lekkere cocktail op een zonnige dag? Daar hoeft heus niet altijd alcohol in te zitten. Daarom: de lekkerste alcoholvrije cocktails op een rij – minstens zo goed. Ook fijn: je kinderen kunnen gewoon meeproosten.

1. Virgin Mojito

Snijd een limoen in partjes en verdeel ze met een paar blaadjes munt over een aantal longdrinkglazen. Strooi in elk glas wat rietsuiker en stamp met een pollepel de suiker, limoen en munt fijn, zodat de smaken vrijkomen. Hak een paar ijsblokjes in stukjes en vul de glazen met bruiswater, bijvoorbeeld 7up. Rietje erbij en drinken maar.

2. Safe sex on the beach

De zon in je glas, maar dan zonder wodka. En heel simpel te maken: vul een glas met ijsblokjes, giet er tegelijkertijd cranberry-, grapefruit- en sinaasappelsap op (van elk ongeveer 100 ml) en garneer op de rand met een opengesneden cranberry.

3. Nada Colada

Dit is een zalige cocktail als je van kokos en ananas houdt. Open een verse kokosnoot (of handiger: koop een pakje kokosmelk), snijd ‘m in stukken en rasp de kokos heel fijn. Meng de kokos (of de melk) met ananassap en klaar ben je. Gebruik je kokosmelk? Koop dan wat losse stukjes kokos in de supermarkt, rasp die fijn en strooi ze over je cocktail.

4. Mango Martini

Een pittige cocktail voor een hete zomerdag. Schenk 2,5 deel mangosap in een ijsshaker en mix dat met het sap van een halve limoen. Snijd een verse rode peper en voeg naar smaak toe. Of gebruik, voor iets minder spice, een paar druppels tabasco.

Lees ook:
Dat ging ff mis: ‘Ik gaf mijn 6-jarige dochter per ongeluk wijn in plaats van water’

5. Chocolata

Verwarm 200 milliliter melk in een pan en doe er beetje voor beetje 150 gram melkchocolade bij, in stukjes. Roer goed tot de chocolade is opgelost. Laat het goed afkoelen en zet het mengsel daarna in de koelkast. Schenk het een uur later in een cocktailshaker, voeg wat vanillesiroop en stukjes ijs toe en roep je kinderen, want die gaan hier zeker weten ook van smullen.

6. Sunset

Met deze cocktail is dat witte strand nergens voor nodig, want je ziet de zonsondergang gewoon in je eigen glas – mits je goed schenkt, dat wel. Wat heb je nodig? Heel simpel: doe wat ijs in een glas en schenk er een scheutje limonadesiroop bij. In een apart glas mix je prikwater met wat sinaasappelsap en dat mengsel giet je daarna – heel langzaam – op de siroop. Zo krijg je vanzelf het effect van een zonsondergang (schenk dus niet te snel!). Extra fijn: dit drankje doet het ook heel goed bij kinderen.

7. Pink Lady

Het drankje is net zo verrukkelijk als de naam. Zo gemaakt ook: je schenkt sinaasappelsap, grapefruitsap, citroen- en limoensap en een scheutje grenadinesiroop in een glas en voegt dan ijsblokjes toe. Garneer je glas met een partje grapefruit, sinaasappel of citroen.

8. Coconut Dream

Pak je shaker uit de kast, voeg een aantal ijsblokjes toe en mix ananassap, sinaasappelsap, kokossiroop en wat room door elkaar. Giet in een glas, garneer met een schijfje sinaasappel en klaar ben je: cheers!

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.