7x recepten voor een verrukkelijke high tea

13.09.2020 10:02
high tea recepten Beeld: Shutterstock

Chocolade, scones en sandwiches: bij een high tea lik je je vingers af. Zeker met één van deze goddelijke recepten. 

Scones

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Scones! Het perfecte broodje voor pasen, vinden jullie niet? ? Jaaaren geleden maakte ik ze, maar ehh.. dat waren meer een soort harde klompen waar je iemand flink hoofspijn mee kon bezorgen. Ik was dus licht nerveus voor deze poging ? maar ze zijn geweldig!! Licht kruimelig, luchtig.. een dikke vette aanrader. En zo ongezond zijn ze helemaal niet. Af en toe kan dit best! Trest yourself! 500g bloem 70g suiker 1/2 tl zout 5 tl bakpoeder 70g boter in stukjes (koud!) 2 eieren 175ml karnemelk 1 ei om te besmeren 1. Doe de bloem, suiker, het zout en bakpoeder in een kom. Roer dit even kort door elkaar. 2. Voeg nu de klontjes boter toe. Ik laat mijn keukenmachine het zware werk doen, maar als je die niet hebt, moet je met de hand kneden. Wrijf de boter als t ware door de rest heen zodat er een kruimelig deeg ontstaat. 3. Voeg als laatste de eieren en melk toe en kneed tot een mooi deeg. Niet te lang doorgaan!! Goed is goed. 4. Rol het op een met bloem bestoven aanrechr uit tot een dikte van zo’n 2cm en steek er scones uit 🙂 ik maakte ze met een doorsnede van 5 centimeter (met een glas). 5. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 15 minuten af op 200°. Houd er rekening mee dat elke oven anders is dus kijk af en toe even hoe het gaat. Enjoy!! Wie gaat een poging wagen? ?? Vergeet niet dat je recepten makkelijk kunt opslaan in collectues door onder de post op het vlag icoontje te klikken, zodat je ze later kunt terugvinden.

Een bericht gedeeld door Marit Hollander (@marithollander) op

Een high tea is niet compleet zonder deze kleine Schotse broodjes. Een dotje room en jam erbij en je belandt na één hap al in hemelse sferen.

 

Regenboogtaart

Een high tea is niet alleen lekker, maar ziet er ook altijd feestelijk en kleurrijk uit. En dat laatste lukt zeker met deze geweldige regenboogtaart, die ook nog eens verrukkelijk smaakt. Zo maak je ‘m.

Whoopies

Kleine, zachte chocoladecakejes met frambozencrème: juist, die smaken nog lekkerder dan dat ze klinken. En wel zo fijn: je kunt ze een paar dagen van tevoren bakken en buiten de koelkast bewaren.

Lees ook:
Zelf maken: de lekkerste en mooiste verjaardagstaart voor je kind >

 

Carrotcake

Een andere klassieker, die niet heel moeilijk is om te maken. En de topping van Griekse yoghurt maakt ‘m lekker fris. Hier lees je hoe je deze wortelcake op tafel zet.

Kokos bites

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Herken je dat? Dat je soms ineens heel veel trek hebt in iets lekkers? Ik heb dat regelmatig! En zelfs als je bewust bezig bent met je voeding, kun je ook genieten van iets lekkers! Ik kies er vaak voor om een lekkere verantwoorde snack zelf te maken. Zo heb ik altijd iets zoets in huis waar ik zonder schuldgevoel van kan genieten. Deze raw kokosbites met aardbei maak ik regelmatig. Ik heb zelfs al eerder andere varianten van dit recept gedeeld, die je kunt vinden op mijn website. Deze keer kleurde ze prachtig roze door de toevoeging van aardbei. Ze zijn lekker zoet, en dus ideaal voor de lekkere trek! Ze zijn qua structuur heel zacht, dus ze smelten zachtjes weg zodra je het eerste hapje hebt genomen. En het beste van dit alles? Ze zijn vegan, suiker-, gluten- en lactosevrij én ze zijn ook nog eens superlekker! Een smaaksensatie voor iedere zoetekauw dus. Het recept vind je in de link in mijn bio. Macro’s per stuk (1/12): 192 kcal 19,1 khd 11,1 vet 2,9 eiwit #ontbijt #ontbijtinspiratie #gezondedsnack #snacken #gezondsnacken #gezondtussendoortje #vegan #lactosevrij #suikervrij #zondersuiker #glutenvrij #glutenvrijerecepten #lactosevrijerecepten #veganrecepten #suikervrijbakken #kokos #kokosbites #nobake #cashewnoten #healthybaking #gezonderecepten #gezondeten #recepten #gezondrecept #homeofafoodie #lekkereten #tarwevrij #tussendoortjes #zoetetrek #zoetekauw

Een bericht gedeeld door Home of a Foodie – Bakrecepten (@homeofafoodie) op

Ze zien er prachtig uit, zijn zoet én gluten- en suikervrij. Oh ja, en deze koekjes hebben het ideale maatje voor op een kleine schaal of etagère.

Hartige muffins

Een hartig hapje tussendoor kan geen kwaad. Kies bijvoorbeeld voor hartige muffins, zoals deze met ham, ei en prei. Mix de ingrediënten met een aantal eieren, giet het beslag in de tray en bak de muffins af.
 

Fruit

Fris fruit is een heerlijke afsluiter van je high tea. Je kunt kiezen voor een spies met verschillende soorten fruit, maar nóg lekkerder is het om aardbeien, frambozen of banaan te dopen in chocolade. Tip: zet een chocoladefontein op tafel en laat de gasten zelf dippen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >