7x de lekkerste pizza’s om zelf te maken

13.06.2020 12:12
lekkerste pizzerias amsterdam

Je kunt ‘m natuurlijk bestellen of kant en klaar kopen, maar zélf een pizza maken is veel leuker (en lekkerder). Vooral als je er iets bijzonders van maakt, zoals deze recepten.

Voor het hele gezin

Het handige aan een plaatpizza: je snijdt ‘m in een raster en kunt er met het hele gezin van snoepen. In dit recept maak je een plaatpizza in vier smaken: margherita, champignon en prosciutto, spicy pepperoni en barbecue chicken. Voor ieder wat wils. 

 

Eens iets anders

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goodmorning peeps!! Hebben jullie een fijne Koningsdag gehad? Normaal doe ik altijd wel even een rondje vrijmarkt maar verder geen spelletjes ofzo dus nu ook niet. Wel een lekker dagje gehad haha. En vandaag weer aan het werk. Het is nu ook meivakantie dus we gaan even op halve kracht zodat ik lekker met de kids kan spelen. Wel jammer dat het precies nu minder weer wordt maar ach, we hebben 6 weken mooi weer gehad ? In ieder geval heb ik een leuke tip voor de meivakantie: ga lekker pizza bakken met je kids!! Er staat weer een nieuw recept online en natuurlijk vind je ook hét basisrecept voor pizzadeeg op de blog dat al door velen gemaakt is. ??? Deze pizza met venkel, gorgonzola en amandelen is trouwens superlekker en je vindt het recept via de link in mijn profiel! Deel het gerust als je er blij van wordt of sla hem op voor later! Wat ga jij doen op deze druilerige dag? ? #pizza #pizzabakken #pizzadeeg #pizzarecept #pizzaoven #pizzaavond #pizzaparty #mozzarella #gorgonzola #amandelen #venkel #tomatensaus #pizzamaken #zelfpizzamaken #pizzamakenmetdekids #recepten #recept #receptidee #watetenwevandaag #lekkereten #snack #familie #sameneten #samenkoken #meivakantie #coronakoken

Een bericht gedeeld door Deb’s Bakery and Kitchen (@debsbakerykitchen) op

Een gedurfde combinatie, want deze ingrediënten kom je niet vaak tegen op een pizza. Des te leuker om eens uit te proberen, want die standaard margherita en quattro formaggi ken je nu wel, toch?

 

Lekker én gezond

Met een speciale groentebodem maak je je pizza net een tikkie gezonder. Kies bijvoorbeeld voor bloemkool en beleg ‘m met pesto en cherrytomaatjes, zoals het recept in deze Instapost.

 

Lees ook:
Mamma mia: met deze 7 pastagerechten waan je je in Italië >

 

Lente-pizza

Zalm, een eitje en asperges zijn een gouden combinatie. In veel recepten eet je er aardappels bij, maar doe eens wat anders en maak er een pizza van. Reken maar dat-ie in no time op is.

 

Net als in Italië

Beleg een rol pizzadeeg met mozzarella en parmaham, strooi er na het bakken wat rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas over en je waant je op een zonnig terras in hartje Napels.

 

Glutenvrij

Wil je eens wat anders of kook je voor je kind glutenvrij, dan is deze pizza het proberen waard. De bodem is gemaakt van glutenvrije broodmix en bloemkoolrijst en de topping van courgette, paprika en italiaanse kruiden geeft extra smaak. 

Bíjna een echte

Het is geen pizza, maar hij ziet er wel zo uit. Hoe dat kan? In dit recept is een piadina gebruikt als bodem en belegd met ricotta, courgette, erwtjes en limoen. Fris, groen, gezond én superlekker.

 

Nog meer inspiratie voor in de keuken?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >