6x de lekkerste drankjes voor in je tuin

11.06.2020 09:32
drankjes tuin zomer Beeld: Shutterstock

Een zonnige tuindag is niet compleet zonder een zomers drankje. Daarom zetten we een paar verkoelende recepten voor je op een rij, waar ook je kind z’n dorst mee kan lessen.

IJskoffie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?IJSKOFFIE?⁣ Yes! We gaan de zon weer veel zien komend weekend! En wat is dan lekkerder dan een heerlijke ijskoffie??⁣ Wij maken de ijskoffie het liefst met echt vanille ijs, heel letterlijk dus ijskoffie?⁣ Goede koffie, vanille ijs en melk, meer heb je eigenlijk niet nodig. Je kunt er ook nog slagroom en karamelsaus over heen doen maar ik (Mariëlla) heb een hekel aan slagroom dus dat eet ik niet.. Het leuke van dit drankje is dat je zo mooi het ijs ziet liggen. Je kunt het natuurlijk ook blenden zodat alles goed gemixt is. Het is maar net wat je zelf lekker vind!✨ ⁣ ⁣ Wat is jouw favoriete drankje in de zon?? ⁣ ⁣ Het recept staat online, zodat jij dit ook kunt proberen! Link in bio?⁣⁣ ⁣⁣ ⁣⁣ #cookingqueens⁣⁣ #moederendochter #foodbloggers #foodblog #influencer #koffie #ijskoffie #koffietijd #ijs #frappuchino #vanilleijs #starbucks #drankje #lekker #zomers #jammie #zomerdrankje #koffietjedrinken #recept #heerlijk #zonnigweer #muffinsbakken #comfortfood #lente #zon #weekend #samenbakken

Een bericht gedeeld door COOKINGQUEENS (@cookingqueensnl) op

Als de mussen van het dak vallen, wil je liever geen espresso of cappuccino. Maar een dag zonder koffie…? Hoeft niet: je maakt gewoon deze verrukkelijke ijskoffie. Toefje slagroom erop en relaxen maar.
 
 

Komkommer

Of aardbeien, schijfjes citroen, blaadjes munt… voeg ze toe aan een kan met water en je hebt in no time een heerlijk zomers drankje. Simpel, alcoholvrij en perfect om de dorst te lessen.

 

Kersenprosecco

Nee hoor, je hebt geen excuus nodig dat er iets te vieren valt. Van deze heerlijke prosecco mag je ook gewoon genieten op een ordinairy sunny day. Hier lees je hoe je ‘m maakt.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram >

 

Icetea

Homemade en zonder toegevoegde suikers: deze icetea is zo verkoelend, dat die hoge temperaturen je helemaal niets meer doen.

 

Citroensiroop

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Annika houdt van frisse smaken en deze citroensiroop is lekker fris door de citroenen en de toevoeging van munt. Een perfect alcoholvrij zomerdrankje! Zelf citroensiroop maken is helemaal niet moeilijk. En dan weet je zeker dat er geen troep in zit. ⁠ ⁠ Je kunt het aanlengen met water, maar je zou er ook een lekkere cocktail van kunnen maken. Of gebruik in plaats van plat water eens bruisend water. Ook superlekker! Deze citroensiroop komt altijd wel van pas.⁠ ⁠ Vinden jullie het ook zo leuk om af en toe eens een ‘specialer’ drankje zelf te maken?⁠ ⁠ Recept? https://uitpaulineskeuken.nl/recept/citroensiroop-met-munt⁠

Een bericht gedeeld door Pauline – Uitpaulineskeuken.nl (@uitpaulineskeuken) op

Als er íets fris is, is het citroen. Daarom is dit drankje een heerlijke dorstlesser. Oh, en alcoholvrij, dus je kind kan er tussen het zwemmen door ook van genieten.

 

Rabarber limonade

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RABARBER LIMONADE? Rabarber is voornamelijk in de zomer te verkrijgen en is wat mij betreft ook hét ingrediënt voor zomerse drankjes. Ik maakte deze rabarber limonade met citroen en munt om die eerste summer feelings al te ervaren? Wat heb je nodig: – 1 stengel rabarber – 1 glas kraanwater – 2 eetlepels suiker – 1 citroen – bruiswater – een paar takjes munt – ijsblokjes Hoe maak je de limonade? Snijd met een dunschiller of mesje lange slierten van de rabarber. Leg een paar slierten aan de kan voor de garnering. De de hoeveel van een glas water in een pannetje en breng dit met de rabarber, het sap van een halve citroen en suiker aan de kook. Laat het kort koken en haal de pan van het vuur en laat her zo goed mogelijk afkoelen. Je zou dit proces bijvoorbeeld ook een dag eerder kunnen doen. Vul een glas met ijsblokjes en steek er hier een daar blaadjes munt en citroenpartjes tussen. Schenk de siroop over de ijsblokjes. Dit hoeft maar een klein bodumpje te zijn en mag helemaal naar smaak. Vul het aan met bruiswater. Sprenkel het sap van de rest van de citroen over het drankje en garneer met slierten rabarber en munt. Et voilà! Deze limonade is heerlijk bij een groene curry, of een rabarbercake!

Een bericht gedeeld door DRNKN (@drnknnl) op

Aardbei of kersen kent je kind nu wel, dus verras ‘m eens met een nieuwe smaak limonade: rabarber. Verder heb je wat suiker nodig, bruiswater, ijsblokjes, een paar takjes munt en wat water. Check de Insta-post hoe je alles moet mixen.

 

Lees ook: Zelf maken: de leukste zomerse traktaties >