In samenwerking met Kek Mama

6 x dáárom zit je met pasta altijd goed

22.01.2019 21:17

Wat eten we vandaag? Pasta natuurlijk. Daarmee scoor je makkelijk punten. 

1.     Het is nooit saai

Pasta met tomatensaus, groene pesto of witte roomsaus. Spaghetti, lasagne of een pasta-ovenschotel. Vegetarisch, met vis of vlees. Doordeweekse pasta of een uitsloof-maaltijd. Met pasta kun je alle kanten op. Wissel één ingrediënt en er staat weer iets heel nieuws op tafel. Kleine moeite, groot effect.

2.     Je krijgt er (bijna) alle kinderen mee stil

Geen zin in gezeur aan tafel? Dan zit je met pasta met rode saus (bijna) altijd goed. Er zijn weinig kinderen die er niet gek op zijn. De reden? Volgens het Centrum voor Smaakonderzoek komt dat omdat pasta glad en soepel is én een neutrale smaak heeft. 
Welke pastasauzen en recepten vinden kinderen het allerlekkerst? In deze grappige video vertellen ze het zelf.

3.     Het is snel en makkelijk

Pasta koken, saus erover en buon appetito! Binnen een half uur zit je aan tafel. Ook fijn: je hoeft er meestal niet eens voor langs de supermarkt. Vaak heb je wel een restje groente, vlees of kaas in huis, verse tomaten of een lekkere pot pastasaus. En vergeet niet: less is more. Doe als de Italianen en houd het bij de kleuren van de Italiaanse vlag. Rood staat voor tomaten(saus), wit voor kaas en groen voor een beetje basilicum.
Recept: Snelle Pasta Bolognese Ovenschotel

4.     Je kunt kinderen verleiden met vormpjes en gezichtjes

Pasta is er in alle soorten en maten. Lopen je kinderen niet warm voor penne of macaroni? Probeer ze dan eens te verleiden met strikjes, tricolori of pasta in de vorm van Dora en Spongebob. Of leef je uit met leuke gezichtjes van spaghetti. Zij blij, jij blij.

5.     Je kunt er heel wat groente in (ver)stoppen

Met gemak pureer je een hele broccoli door de pastasaus en courgettespaghetti is onder een laag lekkere saus bijna niet van ‘echt’ te onderscheiden. En wat dacht je van alle tomaten die ze al pasta-etend binnen krijgen? In de Heinz [Seriously] Good Pastasauzen zitten bijvoorbeeld minstens 7* zongerijpte tomaten.

6.     Je kunt makkelijk slimme keuzes maken

Het is niet ingewikkeld om een verantwoorde maaltijd op tafel te zetten. Zo zit volkorenpasta vol met vezels en eiwitten. Of probeer eens pompoenlasagne of linzenpasta.

Handig voor in huis

Snel, serieus lekker en dus altijd handig om in huis te hebben: één van de zeven Heinz [Seriously] Good Pastasauzen. Bijvoorbeeld Heinz [Seriously] Good Pastasaus Bolognese, een pastasaus met 100% rundvlees van hoge kwaliteit. Elke pot bevat minstens 7* zongerijpte tomaten en geen kunstmatige smaakstoffen of conserveermiddelen.
* Berekend op basis van een gemiddeld gewicht van 80 gram per tomaat

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Advertisement