5x lekkere vegetarische recepten voor kinderen

31.05.2020 13:12
vegetarische recepten voor kinderen Beeld: Shutterstock

Is je kind vegetariër of wil je gewoon een keer wat anders dan vlees? Check dan deze fijne vegarecepten die vast en zeker een succes zijn.

Burger

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NIEUW! Broccoli burger⁠ ⁠ Ik vond het wel weer eens tijd voor een lekkere vega burger. Dus tadaaa hierbij presenteer ik deze broccoli burger. Het recept heb ik stiekem in december vorig jaar al gemaakt, maar het was er nog niet van gekomen om te delen. ⁠ ⁠heb jij nog fijne Di gen gepland voor dit weekend? Dit recept ook proberen? Klik op de klikbare link in mijn insta profiel @foxilicious.nl.⁠ -⁠ -⁠ -⁠ #broccoliburger #vegaburger #veggieburger #broccoli #eatyourveggies #eattherainbow #vegetarischeburger #groenteburger #burger #veggielover #burgertime #loveburgers #foxilicious #recept #veggielover #vegetarischekeuken #lekkervegetarisch #foodblog #vegetarisch #vegetarischrecept #lekkerrecept #kidsproof #recept #instafood⁠ ⁠

Een bericht gedeeld door Nienke Vos | Foxilicious (@foxilicious.nl) op

Dat je echt geen vlees nodig hebt om een lekkere burger te eten, bewijst dit recept. Oké, je kind zal niet heel warm worden van de naam broccoliburger. Maar als hij ‘m proeft, is-ie om – let maar op. 

 

Pizzarolletjes

Een pizza gaat er altijd wel in, dus probeer eens deze variant: lekker als lunch of als avondmaaltijd met een salade. Het recept voor de pizzarolletjes vind je hier.
 

Lees ook:
Is je kind opeens vegetariër >

Aspergesoep

Asperges zijn heerlijk zacht van smaak. Is je kind geen alleseter, dan lust hij asperges vast wel in de vorm van soep. Deze bijvoorbeeld, die je serveert met lekkere stukjes geprakt ei. Is het geen aspergeseizoen? Uit blik kan natuurlijk ook.

 

Macaronischotel

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NIEUW! Macaroni met 4 kazen uit de oven⁠ ⁠ Ik poste laatst een foto van deze ovenschotel op mijn stories en kreeg meteen veel vragen naar het recept. Bij dezen! Dit is een super makkelijke ovenschotel met daarin quattro formaggi, cherrytomaat, spinazie en macaroni. Goedgekeurd door mijn kids en kids van vrienden ?. Ook door volwassenen trouwens ?.⁠ ⁠ Denk aan quattrro formaggi, maar dan met pasta, uit de oven. Klinkt goed toch? Maak er een lekkere no waste maaltijd van, door restjes kaas van een kaasplankje te verwerken!⁠ ⁠ Dit recept ook proberen? Klik op de klikbare link in mijn insta profiel @foxilicious.nl.⁠ -⁠ -⁠ -⁠ #pastaschotel #macaroni #quattroformaggi #4kazen #nowaste #kaas #kaaslover #cherrytomaat #kaasplankje #spinazie #pasta #italianfood⁠ #foxilicious #recept #veggielover #vegetarischekeuken #lekkervegetarisch #foodblog #vegetarisch #vegetarischrecept #lekkerrecept #kidsproof #recept #instafood⁠ ⁠

Een bericht gedeeld door Nienke Vos | Foxilicious (@foxilicious.nl) op

Pasta is smullen, zeker als het gerecht bomvol kaas en tomaatjes zit. Hier lees je hoe je deze vega-macaraonischotel maakt.

 

Bruschetta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veelzijdige tomaten Bruchetta . Dit is super te gebruiken op verschillende manieren. Op de foto als lunch op toast met verse parmezaanse kaas. Maar ook met andere kaas is het lekker, zoals gesmolten brie, of op een tosti. Of als bruchettas bij de borrel. Dan schep je op schijfjes stokbrood genoeg bruchetta, even in de oven en daarna garneren met bijvoorbeeld parmezaanse kaas. Bruchetta. 4 tomaten 1 echt kleine rode ui, anders een halve 15 gram verse basilicum 1 el Olijfolie 1 el balsamico azijn Peper en zout 1 knoflookteentje als de situatie dat toelaat. Minder handig als je het als broodbeleg gebruikt. Eventueel een scheutje Srirachasaus of sambal. Staafmixer of hakmolen. Of je snijd alles heel klein, ook goed. . . Snijd de tomaten in 4en en snijd de binnenkant er uit zodat je alleen de wand over hebt. Als je een hakmolen hebt doe je alle ingrediënten er in en verpulver je het tot de gewenste structuur. Anders snijd je alles heel klein en meng je het met elkaar. Smakelijk!

Een bericht gedeeld door Fijne vegetarische receptjes (@vegetarische.recepten) op

 
Bruschetta eet je eigenlijk als voorgerecht, maar als je ze wat groter maakt, kunnen ze ook prima doorgaan voor een maaltijd. Je kunt ze op allerlei manieren maken, bijvoorbeeld met tomaten, olijfolie en parmezaanse kaas. Check het recept in de Insta-post.
 
 
Nog meer culinaire tips?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >