5x lekkere recepten als je gaat bakken met je kind

17.03.2020 13:54
recepten-bakken-met-kinderen

Geen idee wat je moet doen om de tijd met je kinderen te vullen? Haal gewoon wat bakspullen in huis en probeer samen een van deze recepten uit.

Makkelijk, lekker en ze staan garant voor een gezellige kliederboel.

 

Oma’s appeltaart

Zo mooi dat je ‘m bijna niet op durft te eten. Wel doen natuurlijk, al is de kans groot dat je na één hap niet meer meer kunt stoppen. Het recept vind je trouwens hier.

 

Kruidnoten

Waarom zou je kruidnoten in de winkel kopen als je ze net zo makkelijk zelf kunt bakken? Veel lekkerder en in een handomdraai klaar, bekijk deze stappen (en ingrediënten) maar.

 

Lees ook
Huisdieren en taarten: de beste combinatie ooit >

 

Cupcakes

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What would make this weekend even better? Right! My #PerfectBake Red Velvet Cupcakes!?? ​ ​Ingredients: 2 eggs 2 1/2 cups Gold Medal All Purpose Flour 2 1/2 T cocoa powder 1/2 t salt 1 t Arm & Hammer baking soda 3/4 cups buttermilk 2 t distilled white vinegar 1 1/4 t McCormick Pure Vanilla Extract 1 stick Land O’Lakes Unsalted Butter 1 1/2 cups Domino Sugar Granulated Sugar 3 1/2 T water Red food coloring Frosting Ingredients: 4 cups Domino Confectioners Sugar 1 package Philadelphia Cream Cheese 1 stick of Land O’Lakes Unsalted Butter 1 1/2 t McCormick Pure Vanilla Extract Directions: Bring your butter and eggs to room temperature. Line or coat your muffin pan. Preheat your oven to 350 degrees. In a large bowl, add your flour, cocoa powder, salt, and baking soda and mix. In a medium bowl, add your buttermilk, vinegar, vanilla extract, water, and food coloring, and stir to combine well. In a mixing bowl, add one stick of butter and your sugar and mix on medium for about 2 minutes. Add your 2 eggs and continue mixing on medium-high for 1 minute. Now add your contents of your dry and wet mix gradually into the mixer one at a time while alternating containers while mixing on low for 2 minutes. Now, portion your mix into your muffin pan. Bake on the middle rack for 18 minutes. Cake should spring back when touched or a toothpick comes out clean. Cool for ten minutes in pan before moving to a wire rack. Frosting Directions: Bring your butter and cream cheese to room temperature. In a mixing bowl, add your butter, cream cheese, confectioners sugar, and vanilla extract and mix on low for one minute and on medium for another minute. Now you can frost your cupcakes!

Een bericht gedeeld door Rushion McDonald (@rushionmcdonald) op

Deze cakejes kosten iets meer werk, maar dan heb je ook wat. Koop er als finishing touch nog wat decoratie bij (van eetbare glitters tot stukjes fruit) en je kind is de hele dag zoet.

 

Plaatcake met blauwe bessen

We geven toe, het ziet er wat ingewikkeld uit, maar we beloven dat ook jij dit kan maken. Als je het recept bekijkt, snap je waarom.

 

citroenmousse taart

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Is dit geen plaatje? ⁠ ⁠ Deze citroenmousse taart is een hele lekkere frisse en toch romige taart. Een beetje Frans door zo’n mooie voorgebakken bodem maar gevuld met een hele lekkere romige citroenmousse. Je laat de taart in zijn geheel in de koelkast opstijven, zodat je hem mooi kunt garneren en daarna in mooie stukken kunt snijden zonder dat vulling er uitloopt.⁠ ⁠ Tipje van de sluier: de mousse is niet alleen gemaakt van citroen als smaakmaker, maar er zit nog een heel bijzonder ingrediënt in en dát is nou precies wat jouw taart net iets specialer zal maken!⁠ ⁠ Ontdek het in ons nieuwste recept op het blog!⁠ Wie gaat er bakken dit weekend? ⁠ ⁠ Link in bio @uitpaulineskeuken⁠ ⁠ #citroentaart #bakrecept #weekendtip

Een bericht gedeeld door Pauline – Uitpaulineskeuken.nl (@uitpaulineskeuken) op

Fris én romig: neem het beste van twee werelden en je krijgt deze verrukkelijke citroenmousse taart die regelrecht uit een kookboek lijkt te komen. Tip van de maker: ‘De mousse is niet alleen gemaakt van citroen, maar van nog een bijzonder ingrediënt. En dát is nou precies wat jouw taart net iets specialer maakt.’ 

 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >