5x fijne recepten die in een kwartiertje op tafel staan

22.06.2020 14:02
fijne recepten binnen kwartier op tafel Beeld: Shutterstock

Doordeweeks heb je het al druk genoeg, dus wil je niet een uur in de keuken staan. Met deze recepten eet je iets lekkers én zit je binnen een kwartier aan tafel. Makkelijker kan niet.

Pasta met rode pesto

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EASY ONE-POT PASTA? Supermakkelijke pasta met romige tomatensaus. Kwartiertje werk en dit is echt een van mijn nieuwe favorieten? Wat heb je nodig?(per persoon) – 80g pasta – 1 tl rode pesto – 35g tomatenconcentraat van @elvea1885 – 1-1,5 el mascarpone – Handvol kerstomaten – Paar blaadjes verse basilicum – Zout, peper, knoflookpoeder, gedroogde basilicum en oregano Wat moet je doen? – Kook de pasta volgens de verpakking. Als je de pasta afgiet, zorg dat je nog een klein beetje pastawater in de pot laat. – Terwijl de pasta kookt, was en snijd de kerstomaten en basilicum. – Laat de pasta en het pastawater in de pot en zet op een zacht vuur. – Doe de pesto, tomatenpuree en mascarpone erbij en roer tot je een mooie creamy saus krijgt. – Doe de kerstomaten en basilicum erbij en kruid af. – Voila, dat was het al. Belachelijk makkelijk dus. Vegan? Swap de pasta voor een vegan alternatief zoals kikkererwtenpasta en de mascarpone voor @alpro room. De saus zal iets minder dik zijn, maar zeker niet minder lekker! ENJOY❤️ #pastarecept #snelkoken #snellerecepten #snelrecept #vegetarischkoken #vegetarischrecept #studentenkost #fitfoodie #makkelijkerecepten #makkelijkrecept #belgischeblogger #belgischefoodblog #belgianfoodie #veganistisch #veganswap #veganfood #veganistischerecepten

Een bericht gedeeld door CHEF LOT | FIT FOODBLOG (@chef.lot) op 28 Mei 2020 om 3:53 (PDT)

Het fijne aan pasta’s: ze zijn niet alleen heerlijk, maar ook lekker snel gemaakt. Voor dit gerecht heb je rode pesto nodig, kruiden en mascarpone. In de Insta-post lees je hoe je dit gerecht precies maakt.

 

Noedels met sojasaus

Geen gewone noedels, maar soba noedels met een nootachtig smaakje. Mix die met een handjevol mini-mais, wat cashewnoten, een paprika en sojasaus en je hebt in een paar minuten een heerlijk vega-gerecht op tafel getoverd.

Zalm salade met avocado dressing

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

? Zalm salade met avocado dressing ? – 》Ik heb niets tegen conserven of diepvries. Als het maar snel en gemakkelijk is!? Maar de smaak mag daarvoor niet onderdoen.《 – ℝ?????: Ik heb de zalm in blik deze keer geprobeerd. Het gerecht was zowel heerlijk met gerookte zalm als met zalm uit blik. Mijn mening na het openen en proeven van zalm in blik ➡️ Voor de smaak en presentatie kies ik dan toch liever de duurdere verse zalm in dit geval. Maar probeer het zeker zelf eens uit. ???????ë???n: voor 1 persoon☝️ ▪︎Zalm 100gr ▪︎1/3 Komkommer ▪︎1 Trostomaat ? ▪︎1/2 Avocado ▪︎Parelcouscous spelt 100gr *of andere granen? ▪︎Peterselie handvol ▪︎2el Olijfolie ▪︎2el water ▪︎Snuifje peper en zout? •Mixer en kookpot of tupperware microcook schenkkan ???????????????: ① Was alle groenten grondig ② Kook de parelcouscous gaar ③ Snij de tomaat in blokjes ④ Snij de komkommer in blokjes ⑤ Snij de avocado open en haal de vrucht uit de schil ⑥ Vul een pot waar je in gaat mixen met de avocado ⑦ VVoegen goed handvol verse peterselie toe ⑧ Giet hier bij de olijfolie en het water? ⑨ Mix de avocado dressing en werk af met peper en zout ①⓪ Neem de zalm en roer dit bij de groenten en granen Dresseer met de zachte avocado dressing EN geniet maar ! ? Try&tag @aantafelmetemmma #dinertime #lunchenathome #salad #frissemaaltijd #kleuren #salmontest #avocado #omega3 #heerlijk #kidsproof #simplefood #smakelijk #snellerecepten #aesypeasy

Een bericht gedeeld door E. V. H. (@aantafelmetemma) op 6 Mei 2020 om 1:41 (PDT)

Geen oven met lange wachttijd, maar even de parelcouscous gaar koken en daarna alle ingrediënten mengen. Kind kan de was doen, met dit recept.

 

Broodje kip tandoori

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

———————————————————————— __• Broodje Kip Tandoori •__ ———————————————————————— * Kipfilet * Champignons * Broodjes * Kip tandoori kruiden * Olijfolie * Komkommer * Tomaat * Feta kaas ———————————————————————— 1. Doe de kip tandoori kruiden en een eetlepel olijfolie in een kommetje 2. Snij de kipfilet en voeg toe aan het kommetje. Roer goed door elkaar en laat 10 minuten intrekken 3. Bak de kipfilet met boter in een pan 4. Snij de champignons en voeg toe in de pan 5. Snij de komkommer, tomaat en feta kaas en leg op het bord 6. Snij het broodje open en beleg met de kip tandoori 7. Eet het broodje samen met de frisse salade ———————————————————————— #broodjekip #kiptandoori #kiprecept #kiprecepten #recepten #recept #lekkererecepten #makkelijkerecepten #simpelerecepten #snellerecepten #lunchrecepten #lunch #instafood #lekkereten #snelenmakkelijkklaar #darecepten

Een bericht gedeeld door DAfood (@darecepten) op 26 Apr 2020 om 5:47 (PDT)

Heb je geen zin in een hele maaltijd, maar wel in iets warms? Dan is een broodje met gemarineerde kip perfect. De Kip Tandoori maak je heel makkelijk: kruiden even laten intrekken, kip kort bakken, broodje opensnijden en beleggen maar.

 

Bami Goreng

Kook noedels, bak ondertussen een teentje knoflook met wokgroenten en mix alles daarna met sojasaus en ketjap manis. Even een eitje bakken en klaar ben je.

 

 

Lees ook:
Dit is waarom elke moeder samen met haar kind zou moeten koken >