Promotie
sinterklaas
beeld: shutterstock

Sinterklaas en de sfeer eromheen is heerlijk. Maar ook een hoop gedoe. Hoe voorkom je stress en maak je het jezelf wat makkelijker?

Pakjesavond in het weekend

Dit jaar valt pakjesavond op een woensdag, dat kan haasten zijn met school en werk. Maak het jezelf makkelijk en leg aan je kind uit dat Sinterklaas spéciaal voor jullie een paar dagen eerder of later komt met een zak vol cadeaus. In het weekend dus. Heb je meer tijd om alles voor te bereiden en maakt het ook niet uit als je kind van de spanning slecht slaapt. 

Spanning bij je kind

In de weken voor pakjesavond is Sinterklaas echt overal. Op school, de opvang, op televisie en dan sluipt hij ook nog eens rond jullie huis midden in de nacht. Die spanning kan je kind teveel worden waardoor hij slecht gaat slapen of concentratieproblemen krijgt. Beperk de sinterklaasprikkels en zorg dat je kind weet waar hij aan toe is. Vertel hem hoe vaak hij zijn schoen mag zetten en vertel hem over wat Sinterklaas betekent. 

10 minuten-surprises

Bij surprises geldt het motto: weinig moeite, groots effect. En maak het jezelf niet te moeilijk, volgend jaar weer een kans om helemaal uit te pakken met papier maché of een speurtocht. Pinterest is je redding: zo maak je van een leeg melkpak een vogelhuisje, van keukensponzen taartjes en van een schoenendoos een tafelvoetbalspel. 

Creëer sinterklaassfeer

Hoe oud je kind ook is, de sfeer van Sinterklaas pikt iedereen op. Maak van pakjesavond (of de dagen ervoor) een feestje met rituelen en bak bijvoorbeeld zelf iets lekkers in sinterklaassferen. Suggestie: bak een speculaascake. Gebruik simpelweg de bakmix voor Speculaascake van Koopmans en je haalt binnen no time een niet te mislukken cake uit oven. Of maak de cake echt speciaal en voeg ingrediënten toe  zoals in de video. Ruikt je huis ook gelijk lekker naar Sinterklaas. Hier vind je meer recepten en inspiratie.

Voor volgend jaar

Het is nu aan de late kant, maar alvast voor volgend jaar: verzamel het hele jaar door cadeaus. Zo voorkom je dat je in die laatste paar weken een schoencadeau uit de supermarkt mee plukt en aan het duimen bent dat je online bestelde cadeaus op tijd binnen zijn. 

school traktaties

Kaas op een prikker is zó ouderwets. Wil je indruk maken op school, dan geef je jouw kind één van deze traktaties mee.

Fijne bijkomstigheid: de kleine kunstwerkjes zijn klaar in een handomdraai.
 

1. Lekker verantwoord


 


2. 'Frietje' met

 

3. En een snoepsleutel eraan maakt het helemaal af


 

4. Tip: wel een eetbare stift gebruiken ;-)

 

Lees ook
Zelf maken: traktatiespiesjes >

 

5. Hup, even dopen in de chocola en klaar ben je 


6. Kindvriendelijke cocktails

 

7. Zo makkelijk, maar zo leuk


 


8. Wanneer je klaar bent met vette troep, maar je kind zeurt om een pizza

 

9. Ideaal voor kerstkinderen


 

10. Bijna zonde om uit te pakken
 

 

11. Weer eens wat anders...


 

12. Ook weer zo simpel
 


 


13. Toch weer die prikker
 

 

14. Kost je íets meer tijd, maar ach: alles voor je kind. Toch?

 

15. Kraalogen op een stuk fruit doen 't altijd goed
 

 

16. Indianenkiwi's


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Kind blij aan tafel, jij blij aan tafel. Naast de drie bekende P’s (patat, pizza en pannenkoek), is er nog een vierde ‘P’ die het (bijna) altijd goed doet bij kinderen. Pasta met rode saus. Kijk zelf maar.

Kinderen hebben geen filter en zeggen waar het op staat. Dus wie kun je beter vragen om drie recepten met pastasaus uit te proberen dan negen jonge smaakmakers? Izaiah (3): ‘Een gezichtje? Met haren?’

De ultieme smaaktest: is de pastasaus van Heinz echt zo lekker?

Meer kindvriendelijke recepten

Voor alle 7 Heinz [Seriously] Good Pasta Sauzen is alleen gebruik gemaakt van de beste en lekkerste ingrediënten. Alle pastasauzen zijn vrij van kunstmatige smaakstoffen en conserveringsmiddelen en bevatten minstens 7* heerlijke zongerijpte tomaten. Klik hier voor meer serieus lekkere en kindvriendelijke recepten met de pastasauzen van Heinz.
*Berekend op basis van een gemiddeld gewicht van 80 gram per tomaat

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >