3 frisse salades voor bij je picknick

11.06.2018 10:17
picknick salades recept Beeld: Getty

Ideaal als de zon schijnt: een picknick met je kinderen. Deze frisse salades zijn makkelijk te maken, kun je handig meenemen in een bakje en smaken verrukkelijk.

Frisse pastasalade met kwarkdressing

Ingrediënten
* 1 bosje basilicum (alleen de blaadjes)
* 250 g tomaten (in stukjes)
* 500 g penne
* 1 ui (in ringen)
* 2 el citroenmayonaise
* 150 g kwark
* 300 g gorgonzola
* 0,5 komkommer (In halve plakjes)
* 3 eieren (hardgekookt in plakjes)

Bereiding
Kook de penne beetgaar. Rooster in een de pijnboompitten in koekenpan zonder boter of olijfolie goudbruin en schud ze op een bord. Doe de pasta in een vergiet en spoel de pasta af onder stromend, koud water. Verdeel de penne met de komkommer, ui, kerstomaatjes en plakjes ei over 4 borden. Roer de kwark los met de mayonaise en breng op smaak met zout en peper. Lepel de kwarkdressing over de pastasalade. Bestrooi met de pijnboompitten en basilicumblaadjes.

 

Witlofslaatje met appel

Ingrediënten
* 2 appels
* 1 stengel selderij
* 10 el Becel Olie Blend
* 4 el azijn
* 3 stronkjes witlof
* handje walnoten
* 1 dl magere yoghurt
* citroensap
* zout en peper

Bereiding
Neem 3 stronkjes witlof, halveer ze en verwijder het bittere hart onderaan met een scherp mes. Spoel de blaadjes en laat ze uitlekken. Snijd 1 stengel bleekselderij (zonder de blaadjes) in fijne boogjes. Snijd 2 appels in plakjes. Besprenkel de plakjes met citroensap verdund met wat water, zodat ze minder snel verkleuren. Hak een handvol walnoten grof. Meng 10 eetlepels olie met 4 eetlepels azijn, roer er 1 dl magere yoghurt door en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de witlofblaadjes en appelplakjes over 4 borden. Strooi de selderijboogjes en walnoten erover, werk het daarna af met de yoghurtvinaigrette.
 

Lees ook
9x de mooiste picknickplekken van Nederland >

 

Kipsalade met spekjes en geitenkaas

Ingrediënten
* 125 g spekblokjes
* 1 rode ui (in halve ringen)
* 1 mango (in blokjes)
* honing-mosterd dressing
* 100 g zachte geitenkaas
* 200 g sperziebonen
* 50 g walnoten
* 2 kipfilets
* 3 el olijfolie
*75 g jonge bladsla

Bereiding
Verhit een grillpan of steek de barbecue aan. Besmeer de kipfilets met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de kipfilets in ca. 12 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 minuten beetgaar. Verhit in een koekenpan de laatste eetlepel olijfolie. Bak de spekblokjes knapperig uit. Snijd de kipfilet in plakjes. Verdeel de sla, de bonen, de kipfilet en de ui over 4 borden. Besprenkel met de dressing. Maak de salades af met de geitenkaas, de mango, de spekblokjes en de walnoten.

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >